AUZEF sınav sonuçları sorgulama! AUZEF güz final sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF ders geçme notu kaç?

AUZEF sınav sonuçları sorgulama ekranı arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı sorusu yanıt buldu. İstanbul Üniversitesi AUZEF sınavları 11 Ocak tarihinde son bulmuştu. AUZEF sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Peki AUZEF geçme notu kaç?

Giriş Tarihi :16 Ocak 2021 , 11:24 Güncelleme Tarihi :16 Ocak 2021 , 11:24
AUZEF sınav sonuçları sorgulama! AUZEF güz final sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF ders geçme notu kaç?

İÇİNDEKİLER

AUZEF sınav sonuçları sorgulama! AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF geçme notu kaç sorularına İstanbul Üniversitesi AUZEF bünyesinde okuyanlar yanıt arıyor. AUZEF sınavları 2 Ocak tarihinde başlamış ve 11 Ocak'a kadar devam etmişti. Online sınavların tamamlanmasının ardından öğrenciler sonuç duyurusu bekliyordu. Merakla beklenen açıklama yapıldı.

AUZEF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da sosyal medyada AUZEF sonuçlarının açıklandığına dair iddialar gündeme geldi. 02-10 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen AUZEF güz dönemi sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

AUZEF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

AUZEF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Öğrencilerin, yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın bir dersten koşullu veyadoğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl/yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir. Bitirme/bütünleme sınavında bu değerlerin altında not alan veya bu sınavlara girmeyen öğrenciler FF harf notu alarak başarısız sayılır.

AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI (ANO) NEDİR?

Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO) ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) kavramları, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp alamayacağının, DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin, öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olup olamayacağının ve mezun olursa mezuniyet derecesinin ne olacağının belirlenmesinde kullanılır.

1- AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI (ANO)

Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO), bir öğrencinin belirli bir yarıyıl içinde aldığı derslerin ağırlıklı ortalamasıdır. ANO hesabı, her öğrenci ve her yarıyıl için ayrı ayrı yapılır. ANO hesaplamasında bir öğrencinin belirli bir yarıyılda aldığı derslerin her birinden elde ettiği bağıl notlar(harf notlarının dörtlük sistemdeki karşılıkları) bu derslerin kredi saatleri ile çarpılır ve elde edilen sonuçlar toplanır. Toplam sonuç söz konusu derslerin kredi saatleri toplamına bölünerek ANO bulunur(Tablo 1). Sonuç, virgülden sonra iki hane yürütülerek yuvarlatılır.

ANO hesaplaması, her yarıyıl için ayrı ayrı yapıldığı için ANO belirli bir yarıyıla özgü ortalama değeridir. Öğrencinin tamamladığı her bir yarıyılın ayrı ayrı ANO' ları vardır: 1. yarıyılın ANO'su, 5. yarıyılın ANO'su vb. Başarı notları G(Geçti) ile takdir edilen Güzel Sanatlar dersi, ANO hesaplamasına katılmaz. Bir öğrencinin belirli bir yarıyıl için ANO'sunun hesaplanabilmesi için:

O yarıyılda aldığı derslerin neler olduğunun,

Bu derslerin kredi saatlerinin,

Öğrencinin bu derslerde aldığı dört üzerinden bağıl notların bilinmesi gereklidir.

A) KREDİ

Her dersin bir kredisi vardır. Bu değer, dersin haftalık teorik ve pratik ders saati sayılarından elde edilir. Örneğin; A dersinin haftada 4 saat teorik, 6 saat de pratik uygulaması olsun. Teorik ders saati olduğu gibi yani dört kredi olarak, pratik saatlerinin ise yarısı (6/2=3) alınarak toplanır ve ilgili dersin toplam kredisi bulunur. Bu hesap sonucunda A dersinin kredisi 7'dir. Diğer bir örnekte, B dersinin teorik kısmı 2 saat, uygulaması ise 3 saat olsun;
B Dersinin kredi hesaplamasında görüldüğü gibi bir dersin kredisi tam sayı olabildiği gibi kesirli sayı da olabilmektedir.

2. AĞIRLIKLI GENEL NOT ORTALAMASI (AGNO)

AGNO hesabında ise, ilk yarıyıldan itibaren bir öğrencinin aldığı tüm derslerin başarı notu, bu derslere ait kredi saatleri ile ayrı ayrı çarpılır; elde edilen çarpımlar toplanır ve tüm derslerin kredi saatleri toplamına bölünür(Tablo 1). Sonuç, virgülden sonra iki hane yürütülerek yuvarlatılır. Bu hesaplama her öğrenci için ayrı ayrı yapılır. Başarı notları, G(Geçti) ile takdir edilen Güzel Sanatlar dersi AGNO hesaplamasına katılmaz.

AGNO hesaplamalarında yarıyıllar ayrı ayrı gözetilmez, bir öğrencinin aldığı tüm derslerin kredi saatleri ve bağıl notları göz önüne alınarak hesaplama gerçekleştirilir. **Vurgulanması gerekli önemli bir nokta AGNO'nun, yarıyılların ANO'larının basit aritmetik ortalaması olmadığıdır.