Kandil simidi evde nasıl yapılır? Regaip Kandili’nde kolay hazırlanan mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi!

Sabah saatlerinden bu yana Kandil simidi evde nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Bugün Regaip Kandili idrak ediliyor ve bugün akla ilk gelen lezzet ise kandil simidi oluyor ve evde kolay, Pratik nasıl yapıldığı sıklıkla araştırılıyor. Regaip Kandili’nde kolay hazırlanan mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi haberimizin içeriğinde yer alıyor. İster mahlep kullanarak isterseniz de mahlepsiz olarak yapabilir, sevdiklerinize, komşularınıza sunabilirsiniz. İşte kandil simidi tarifi…

Kandil simidi evde nasıl yapılır? Regaip Kandili'nde kolay hazırlanan mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Sevilen ve manevi değeri yüksek olan kandillerle özdeşleşen lezzet kandil simidini hazır almadan evde kendiniz de yapabilirsiniz. Sevdiklerinize sunacağınız, tadı damaklarda kalan hem de pratik hazırlanan mahlepli ve mahlepsiz olmak üzere kandil simidi tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:
Yumurta
Susam

Yapılışı:
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..

Püf noktası:
Tarifin yapımında elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Ekleyeceğiniz sirke simitlerin kıyır kıyır olmasını sağlar ve simitlerden sirke kokusu kesinlikle almazsınız.
Hamur malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.