Kilis Simit Kebabı adıyla da bilinen Oruk kebabı bugün fenomen yarışma Gelinim Mutfakta'da yapıldı ve izleyiciler tarafından tarifi arama motorları üzerinden sorgulanır oldu. Yarışmacıları en iyi puanı almak için pişirdiği, görünüşü ve lezzetiyle tadı damaklarda kalacak olan Gelinim Mutfakta oruk kebabı nasıl yapılır? Haberimizden oruk kebabı tarifini öğrenip uygulayarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.
LEZZETLİ VE PRATİK ORUK KEBABI TARİFİ
MALZEMELER:
1 kg kıyma (kuzu-dana karışımı)
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
1 adet soğan
2 diş sarmısak2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
Tuz
Kimyon
Pulbiber
Servis için:
Közlenmiş domates, biber, tırnak pide
YAPILIŞI:
Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Bir kapak kapatıp, 10 dakika suyunu çekmesi için bekletin. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkın. Kırmızı biberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma, soğan suyu, dövülmüş sarmısak, salça, çekilmiş kırmızı biber, tuz, kimyon ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri ahşap şişlere geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin. Tırnak pide, domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.