AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Başkan Erdoğan için atılan "siyasi hayatı bitti" manşetine gönderme: Millet bitti demeden bitmez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde iken Yargıtay'ın onama kararı sonrasında atılan "siyasi hayatı bitti" manşetine dikkat çeken bir gönderme yaptı. Çelik, "Millete dayanan yenilmez. Millet bitti demeden bitmez." değerlendirmesini yaptı.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2021, 21:21 Güncelleme 28 Şubat 2021, 22:55
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Başkan Erdoğan için atılan siyasi hayatı bitti manşetine gönderme: Millet bitti demeden bitmez

İÇİNDEKİLER

28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu, skandal kararlar alarak Türkiye'nin seçilmiş hükümetine el çektirdi. Başörtülü kızların eğitim haklarının ellerinden alındı, ordu ve bürokrasi merkezli yürütülen darbe, vatandaşları da hedef alarak Türkiye'deki sivil hayata da müdahale etme sürecini başlattı.

Tarihe kara bir leke olarak geçen ve postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat'a dönemin medyası da attığı manşetlerle destek verdi.

"SİYASİ HAYATI BİTTİ" MANŞETİNE GÖNDERME
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde iken Yargıtay'ın onama kararı sonrasında atılan "siyasi hayatı bitti" manşetine dikkat çeken bir gönderme yaptı.

"MİLLET BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"
Çelik, Twitter'dan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt'te yaptığı konuşma nedeniyle aldığı 10 aylık mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından onandığına ilişkin haberi içeren ve "Siyasi hayatı bitti" manşeti ile yayınlanan 24 Eylül 1998 tarihli gazete kupürünü paylaştı.

Ömer Çelik paylaşımına, "Millet ne derse o olur. Millete dayanan yenilmez. Millet bitti demeden bitmez." ifadelerini ekledi.

"SİYASİ HAYATIM BİTİRİLMEK İSTENDİ."
Başkan Erdoğan, 28 Şubatla ilgili bugün yaptığı paylaşımda, "28 Şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydım. Okuduğum bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldı. Siyasi hayatım bitirilmek istendi. Darbe bir insanlık suçudur." ifadelerini kullandı.