KARARDAN MEMNUN OLMAYANLAR DA VAR
AVM çalışanlarından Nefise Berberoğlu, "Personel olduğumuz için mecburen gelip oturacağız ancak erken bir karar olduğunu düşünüyorum. İlk gün olmasına rağmen AVM'ye girenlerin sayısında artış var. İnsanların 'her zaman yemek yediğimiz yerde buluşalım' diyerek randevulaştığını duydum. Bizi geriye götürecek bence" ifadelerini kullandı.
Besime Kartal da "Çok zorunlu olmadığı sürece çıkmayı düşünmüyorum. Bu kararın erken olduğunu düşünüyorum. Temkinli olmaya devam edeceğim. Yeni kararın kalabalığı artıracağını ve mutasyonlu virüsü yayacağını düşünüyorum" dedi.
ADANALILAR KEBABA AKIN ETTİ
Adana'da kontrollü normalleşme ile birlikte vatandaşlar kebapçıların yolunu tuttu. İlk müşterilerini salona alan kaburgacı Yaşar Usta, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı. Adanalılar ve şehir dışından gelen çok sayıda kişi ise burada sıcak kebap yemenin keyfini yaşadı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli (sarı) kategoride yer alan Adana'da kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. 07.00- 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek işletmelerden Yüreğir ilçesindeki Kaburgacı Yaşar Usta'da koronavirüs önlemleri kapsamında salona giren müşteriler, sıcak kebabın tadına vardı. Uzun süredir paket servis ile kebap yiyenler, masalar arası 2 metre mesafe, çeşitli noktalara konulan dezenfektanlar, ateş ölçümü ve maske gibi önlemlerle kebap yemenin keyfini yaşadı. Bölgede uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı.
'SABAH SAAT 06.00'DA ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER OLDU'
Yerinde karar dönemiyle birlikte açılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Yaşar Aydın, "Sabah saat 06.00'da buraya geldim, müşteri bekliyordu. Ankara'dan, İzmir'den, Kahramanmaraş'tan, Mersin'den gelmişler. Gelen herkesin yüzü gülüyor, bizim yüzümüz gülüyor. Herkes çok mutlu. Koronavirüs nedeniyle paket servis yapıyorduk, evlerinde yiyorlardı. Soğuk soğuk tadı olmaz. Şimdi zevkle yiyorlar, gözlerinin içi gülüyor. Tüm tedbirlere uyuyoruz. Bin 500 kişi kapasitemiz var ama yüzde 50 oranda müşteri alıyoruz. Masalar arası 2-3 metre arasında mesafe bırakıyoruz. Kapalı olmaktansa 100 kişi ağırlayacağımızı 50 kişi ağırlarız" dedi.