Yeni normalde ilk gün! AVM'lerde yemek katları, Adana'da kebapçılar doldu taştı

Başkan Erdoğan'ın dün açıkladığı kontrollü normalleşme planı sonrası yüksek riskli iller dışındaki tüm illerde kafe, restoran ve pastaneler açıldı. Oturarak müşteri kabul edilmesinin ilk gününde AVM'lerin yemek katlarındaki yoğunluk dikkat çekti. Adana'da da yasakların bitmesinin ardından ilk gün kebapçılar adeta doldu taştı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :02 Mart 2021 , 14:46 Güncelleme Tarihi :02 Mart 2021 , 15:30
Yeni normalde ilk gün! AVM’lerde yemek katları, Adana’da kebapçılar doldu taştı

İÇİNDEKİLER

Kontrollü normalleşme sürecinde yüksek riskli iller dışında tüm illerde kafe, restoran ve pastaneler açıldı. Oturarak müşteri kabul edilmesi kararının ilk gününde AVM'lerin yemek katı doldu taştı.

Dün yapılan kabine toplantısının ardından kontrollü normalleşme adımları çerçevesinde restoran ve kafeler çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Yasağın kalkmasının ardından yüksek riskli iller içerisinde yer alan İstanbul'da da kafe ve restoranlar açıldı. Kontrollü normalleşmenin ilk gününde AVM'lerin yemek katı müşterilerle doldu taştı.

"OTURARAK YEMEK YEMEK GERÇEKTEN MUTLULUK"
Çoğunlukla AVM çalışanları ve yakında çalışanların yemek yemek için gediği görüldü. Kimi vatandaşar kontrollü normalleşmeden memnun olduğunu dile getirirken kimileri ise erken bir karar olduğunu ifade etti.

Yemek yemek için AVM'ye gelen Serkan Uladağ, "Oturarak yemek yemek gerçekten mutluluk. Daha önce alıp ayaküstü yiyorduk. Büyük bir lüksmüş gerçekten. Farklılık her zaman mutlu ediyor. Umarım böyle devam eder" dedi. Kübra Kayaoğlu ise özellikle bu durumun esnaf için mutluluk verici olduğunu dile getirirken, "Geldiğimizde garipsedik zaten alıp gideceğiz diye düşündük ama oturup yiyebildik" diye konuştu.

KARARDAN MEMNUN OLMAYANLAR DA VAR
AVM çalışanlarından Nefise Berberoğlu, "Personel olduğumuz için mecburen gelip oturacağız ancak erken bir karar olduğunu düşünüyorum. İlk gün olmasına rağmen AVM'ye girenlerin sayısında artış var. İnsanların 'her zaman yemek yediğimiz yerde buluşalım' diyerek randevulaştığını duydum. Bizi geriye götürecek bence" ifadelerini kullandı.

Besime Kartal da "Çok zorunlu olmadığı sürece çıkmayı düşünmüyorum. Bu kararın erken olduğunu düşünüyorum. Temkinli olmaya devam edeceğim. Yeni kararın kalabalığı artıracağını ve mutasyonlu virüsü yayacağını düşünüyorum" dedi.

ADANALILAR KEBABA AKIN ETTİ
Adana'da kontrollü normalleşme ile birlikte vatandaşlar kebapçıların yolunu tuttu. İlk müşterilerini salona alan kaburgacı Yaşar Usta, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı. Adanalılar ve şehir dışından gelen çok sayıda kişi ise burada sıcak kebap yemenin keyfini yaşadı.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli (sarı) kategoride yer alan Adana'da kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. 07.00- 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek işletmelerden Yüreğir ilçesindeki Kaburgacı Yaşar Usta'da koronavirüs önlemleri kapsamında salona giren müşteriler, sıcak kebabın tadına vardı. Uzun süredir paket servis ile kebap yiyenler, masalar arası 2 metre mesafe, çeşitli noktalara konulan dezenfektanlar, ateş ölçümü ve maske gibi önlemlerle kebap yemenin keyfini yaşadı. Bölgede uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı.



'SABAH SAAT 06.00'DA ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER OLDU'
Yerinde karar dönemiyle birlikte açılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Yaşar Aydın, "Sabah saat 06.00'da buraya geldim, müşteri bekliyordu. Ankara'dan, İzmir'den, Kahramanmaraş'tan, Mersin'den gelmişler. Gelen herkesin yüzü gülüyor, bizim yüzümüz gülüyor. Herkes çok mutlu. Koronavirüs nedeniyle paket servis yapıyorduk, evlerinde yiyorlardı. Soğuk soğuk tadı olmaz. Şimdi zevkle yiyorlar, gözlerinin içi gülüyor. Tüm tedbirlere uyuyoruz. Bin 500 kişi kapasitemiz var ama yüzde 50 oranda müşteri alıyoruz. Masalar arası 2-3 metre arasında mesafe bırakıyoruz. Kapalı olmaktansa 100 kişi ağırlayacağımızı 50 kişi ağırlarız" dedi.



MÜŞTERİLER SICAK YEMEKTEN MUTLU
Ceyhan ilçesinden kebap yemeye gelen Duran Şahin, "Aylardır açılmalarını bekliyorduk. Gelir gelmez sıcak sıcak kebap yedim" dedi. Pozantı ilçesinden ailesi ile birlikte gelen Zeynep Yazga "Çok güzel, çok beğendik. Paket servisten bıkmıştık. Eve gelen paketleri soğuk bir şekilde yemektense artık sıcağı sıcağına yemek daha tadında oluyor" diye konuştu.



Ankara'dan ilk kez Adana'ya gelip kebap yiyen Kubilay Yiğit Ercan ise böyle bir lezzeti yemekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN