Kandil simidi tarifi! Miraç Kandili’nde mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Sabah saatlerinden bu yana Kandil simidi tarifi araştırmaları vatandaşlar tarafından sıklıkla yapılıyor. Bugün Miraç Kandili idrak ediliyor ve akla ilk gelen lezzet ise kandil simidi oluyor. Evde kolay bir şekilde hazırlanan kandil simidi yapılarak sevenlere sunulacak, yakınlara, komşulara ikram edilecek. Peki Regaip Kandili’nde Miraç Kandili’nde mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Damak zevkinize göre ister mahlepli isterseniz de mahlepsiz olarak hazırlayabileceğiniz, kolay yapılan kandil simidi tarifi haberimizde yer alıyor.

Kandil simidi tarifi! Miraç Kandili'nde mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden binlerce kişi tarafından sıklıkla sorgulanıyor. İslam dünyasında büyük önemi bulunan Miraç Kandili'nde diğer kandillerde olduğu gibi kandil simidini hazır almadan evde kendi yapmak isteyenler araştırmalarına başladı. Hem lezzetli hem de pratik hazırlanan kandil simidi tarifi merak ediliyor. İşte tüm bilgiler…

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:
Yumurta
Susam

Yapılışı:
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..

Püf noktası:
Tarifin yapımında elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Ekleyeceğiniz sirke simitlerin kıyır kıyır olmasını sağlar ve simitlerden sirke kokusu kesinlikle almazsınız.
Hamur malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.