AÖL SINAVLARININ GEÇERSİZ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?
Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrenci adına başkasının soruları cevaplaması, ekran karartma, ekran kilitleme ve sınavın güvenliğini etkileyecek bir eylemde bulunması, sınav kurallarının ihlal edilmesi, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi içinde daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında AÖL 2. dönem sınavları geçersiz sayılacaktır.
ÖĞRENCİLER SONUÇLARA VE SORULARA İTİRAZ EDEBİLECEK!
Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulanmasına ilişkin itirazlarını sınavların tamamlanmasından itibaren (29 Mart) sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 gün içerisinde gerçekleştirebilecek. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden T.C kimlik numarası ve KDV dahil 30 (otuz) TL itiraz ücretini yatıran öğrenciler https://eitiraz.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilir.
2. DÖNEM SINAVLARINDA BAŞARILI NASIL OLUNUR?
Açık Lise 2. dönem sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları dersler için 20 soru yöneltildi. Bu soruların puan olarak karşılığı 5(beş) olarak belirlendi. Sınavda en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenciler derslerini başarıyla tamamlayacak. 2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
AÖL 3.DÖNEM SINAV TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?
Açık Öğretim Lisesi 1 ve 2. dönem sınavları pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. 1 eğitim yılında 3. kez düzenlenen son Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi henüz resmi olarak açıklanmadı. 3. Dönem sınavlarının Temmuz ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yakın zamanda sınavların nasıl yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapacak.
SORU PAYLAŞIMI YAPAN ADAYLARA CEZA VERİLECEK!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda sınav sorularını ve bunların cevaplarını, internet, sosyal medya, vb. gibi platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında işlem yapılacak.
- 6764 Sayılı Kanun hükümlerine göre; gizli olan bilgileri (Bakanlıkça yayımlanmamış sorular ve bunların cevaplarını), hukuka ayrı olarak elde eden veya elinde bulunduran kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
-Bu bilgileri ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
-Sınav sorularını paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle Bakanlık tarafından yapılan (Ehliyet sınavları dahil) hiçbir sınava aday olarak başvuramaz ve giremez