Darbe imalı bildiri soruşturmasında amiral eskisine tutuklama talebi! İYİ Partili Ergun Mengi'nin kirli bağlantıları: GİF ve FETÖ...

Milletin iradesine göz diken 104 amiral eskisinin darbe imalı skandal bildirisinde başı çeken Ergun Mengi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen emekli Tuğamiral Ergun Mengi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mengi'nin attığı mesajlardan bir tanesi ise asıl niyetlerine gözler önüne serdi. Mengi, başka bir tümamirale "Montrö'yü araç olarak kullandık" dedi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yardımcısı Ergun Mengi'nin karanlık ve kirli bağlantıları merak konusu oldu. Bildiriye imza atarak küresel çetenin tetikçiliğine soyunan Mengi'nin Global İlişkiler Forumu'na üye olduğu ve FETÖ'cü Mehmet Efe Çaman ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. İşte amiral eskisi Ergun'un kirli temasları...

Giriş Tarihi 12 Nisan 2021, 23:56 Güncelleme 13 Nisan 2021, 04:42
Darbe imalı bildiri soruşturmasında amiral eskisine tutuklama talebi! İYİ Partili Ergun Mengi’nin kirli bağlantıları: GİF ve FETÖ...

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen emekli Tuğamiral Ergun Mengi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, serbest bıraktığı 13 şüpheli için ise sulh ceza hakimliğinden adli kontrol kararı talep etti.

Emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'ın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz ile Cumhuriyet Savcısı Oktay Akkaya'ya ifade verdi.

ERGUN MENGİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI
Emekli 104 amiralin bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında, emekli Tuğamiral Ergun Mengi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan Mengi, yurt dışına ve il dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdiği şüpheliler Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında da hakimlikçe yurt dışına ve il dışına çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulandı.

Mengi hakkındaki kararla 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış oldu.

ASIL NİYETLERİ BİR KERE DAHA GÖZLER ÖNÜNDE!
Mengi'nin başka bir tümamirale attığı mesaj ise şu şekilde: "Komutanım çok sağ olun, esas tepki takunyalı amiral, harp okulu giriş şartlarından irticaya karışılmasının çıkarılması ve subay astsb kurslarında Atatürk ilke ve inkılapları derslerinin çıkarılmasının üzerine olacaktır. Ama grupta uzlaşı çok zordu. Bu nedenle Montrö bahanesiyle son paragraftaki mesajları veren, hedef kitle dz.kk olmayan bir bildiri hazırlayayım dedi. Çok haklısınız ama burada Montrö'yü araç olarak kullandık. Esas endişemiz son 3 paragrafta, anlarlarsa eğer. Çok teşekkür eder saygılarımı sunarım."

SEVK YAZISINDA DA BELİRTİLMİŞTİ
Sevk yazısında Mengi'nin, Montrö ile ilgili açıklamaların bahane olduğunu açıkça belirttiği, bu şekilde soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı ve üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtilmişti.

"TAM ANLAMIYLA BİR İLETİŞİM KAZASI"


Adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Haklı tarafta, doğru tarafta olmak bunlar önemli. Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu aşamaya gelmek de tam anlamıyla bir iletişim kazası. Ama bu kazanın nedenini bizde aramayın. Metin çünkü çok net, iyi niyetle hazırlanmış bir metin ama bu... Yine de hukuk sistemine, adalet sistemine ve polis teşkilatına kendi adıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

4 NİSAN'DA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan'da, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı.

Şüphelilerden 10'unun gözaltı süresi 8 Nisan'da 4 gün uzatılmış, ifade vermeleri için tebligat yapılan 4 emekli amiral ise bugün Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişti.

KÜRESEL ÇETENENİN TETİKÇİSİ ERGUN
Türkiye'yi eski Türkiye sananarak milletin iradesine göz diken 104 emekli amiral skandal bir bildiri yayımladı. Skandal bildirinin başını çeken amiral eskisi Ergun Mengi'nin İYİ Partili olduğu ortaya çıkmış, Meral Akşener'in yardımcılığı görevini üstlendiği anlaşılmıştı.

Ergun Mengi'nin İYİ Partili olmasının dışında bağlantılı olduğu kurum ve kuruluşlar da dikkatlerden kaçmadı. Mengi'nin küresel çetenin tetikçiliğine soyunarak böyle bir bildiriye öncülük etmesi büyük bir tepkiyle karşılandı.

BİLDİRİNİN ÖNCÜSÜ EMEKLİ TUĞAMİRAL ERGUN MENGİ'NİN EFENDİLERİ
Skandal bildirinin birinci sıradaki ismi emekli Tuğamiral Ergun Mengi'nin daha üst rütbeli emekli amiraller olmasına rağmen ilk sırada kendisinin yer alması şüphe uyandırıyor.

GİF'İN AZ SAYIDAKİ ÜYESİNDEN BİRİ
Öte yandan Ergun Mengi, Global İlişkiler Forumu (Global Relations Forum) isimli STK'nın az sayıdaki üyelerinden biri...

TAPINAĞA GİRİŞ

Global İlişkiler Forumu (GİF), sadece 150 kadar üyesi bulunan ABD ve AB'de görev yapmış diplomat ve askerler ile Türkiye'nin elit iş insanlarının "Koç, Sabancı, Doğan" oluşturduğu elit bir yapı. (Sitelerinde üyeleri rahatlıkla görülebilir) Bu elit isimlerin ortak özellikleri Batıcı / Atlantikçi bloğa sadakatleri...



TARİHTEN DİKKAT ÇEKEN BİR NOT
1999'da Koç Müzesinde David Rockefeller adına onur yemeği verilir. David Rockefeller, davetliler huzurunda Rahmi Koç'a CFR üyeliği verir madalya takar. 2009'a gelindiğinde Koç önderliğinde GİF (Global İlişkiler Formu) kurulur.

GİF'in yönetim kurulunda Rahmi Koç, Ferit Şahenk, Suzan Sabancı Dinçer, Doğan Boyner, Murat Özyeğin olduğu konuşuluyor. Eczacıbaşı ailesi ise asli üyesi.

PARTİ POLİTİKALARINI ETKİLİYORLAR
GİF üyelerinin birçok partiye sızıp parti politikalarını etkilemeye yönelik girişimler içinde oldukları biliniyor. Partideki üyeler, küresek güçlerin tetikçiliğini yaparak bulundukları ülkelerdeki siyaseti dizayn etme görevini üsleniyorlar.

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE!

Ayrıca GİF, ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin (Council on Foreign Relations) Türkiye şubesidir. CFR, 1921 yılında Rockefeller ve Rothschild tarafından kuruldu. Rockefeller'in kurumda daha egemen olduğu biliniyor.

CFR'nin kurduğu küresel Council of Councils (Konseyler Konseyi) (CoC) isimli örgütün parçasıdır. CoC, ABD'nin ünlü "insan hakları" vakıflarınca fonlanıyor.

CFR'NİN ÜYELERİ

Ergun Mengi'nin üyesi olduğu GİF'in, bileşeni olduğu CoC'yi kuran CFR, görünürde Think Tank (düşünce kuruluşu), gerçekteyse ABD'nin gölge hükümeti kabul ediliyor. Küresel şirketlerle politikacıların buluştuğu, içinden ABD Başkanları ve bakanlar çıkarmış karanlık bir örgüt...

Biden'dan Ford'a, Gorbaçov'dan Hoover'a, Rockefeller'dan Şevardnadze'ye, Agnelli'den Albright'a kadar büyük dünya ülkelerinin siyasi ve ekonomik liderleri CFR'ye üye.



Bu dünya hükümetinin diğer üyelerinden bazıları; George H. W. Bush, Hillary-Bill Clinton, Abramowitz, Abizaid, Brzezinski...



MENGİ'NİN KİRLİ BAĞLANTILARI VE FETÖ
Kirli ve karanlık bağlantılara sahip olan Ergun Mengi'nin tez danışmanının FETÖ'cü Mehmet Efe Çaman olduğu ortaya çıkması "bu kadarı da tesadüf mü?" sorularını akıllara getirdi.


"BENİM TEZ ÖĞRENCİMDİ"
Milletin iradesini hedef alan alçak bildirinin yayınlanmasının hemen ardından Kanada'da yaşayan FETÖ'cü Mehmet Efe Çaman'ın "Ergun Mengi benim tez öğrencimdi" mesajını paylaştığı ortaya çıktı.



FETÖ'NÜN SOSYAL MEDYADAKİ EN AKTİF İSMİ
Çaman, 15 dakika sonra ise mesajını silse de Ergun Mengi'nin 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde yayımladığı tezi ortaya çıktı. Tezin danışmanının Prof. Dr. Mehmet Efe Çaman olduğu görüldü. FETÖ'nün TR724 isimli sitesinde yazılar kaleme alan Prof. Dr. Çaman, FETÖ'nün sosyal medyadaki en aktif isimlerinden biri olarak biliniyor.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN