AP, Mardin'e giderek aşı ikna ekiplerinin yaptıkları başarılı çalışmayı haberleştirdi. Bölgeden fotoğraflarla birlikte paylaşılan haberde Medine Ereli'nin sağlık çalışanlarına seslendiği ve belediyede temizlik işçisi olarak çalışan eşi 59 yaşındaki Enver Ereli'nin aşı olmak istemediğini söylüyor. Aşı ikna ekibinden Dr. Ayşegül Duyan ve hemşire Meltem Gülcan hemen devreye giriyor.
Mardin'deki ekip, Ereli'yi aşı olması için ikna etti ve hemşire bir taburede otururken ona ilk doz aşısını yaptı. Ereli, "Hastalanmaktan ve felç olmaktan korkuyordum. Sağlık ekipleri bana bunların gerçek olmadığını ve aşının faydalarını anlattı. İkna oldum ve aşılandım." ifadesini kullandı.
Kahraman sağlık çalışanları, ülkenin en savunmasız nüfusu arasında koronavirüse karşı aşılamayı teşvik etmeyi amaçlayan yeni bir girişim olan Türkiye'nin "aşı ikna" ekiplerinin bir parçası olarak görev yapıyor. Görevleri ise aşıya uygun yaş gruplarında yer alan ama aşı olmak konusunda isteksiz olan vatandaşlara gerçekleri anlatmak.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kovid-19 aşılarıyla ilgili bilgi kirliliği yaşanıyor ve aşılarla ilgili gerçeği yansıtmayan karalama kampanyaları sosyal medyanın da etkisiyle çığı gibi büyüyor. Aşılama programının başlangıcında, Gülcan ile yola çıkan Dr. Duyan, AP'ye yaptığı açıklamada, "Kısa süre sonra aşılarla ilgili durumun gerçek olmadığını anladılar. Özellikle ileri yaş grubundan vatandaşlar aşıların felce neden olabileceği söylentileri nedeniyle endişeleniyorlar" ifadelerini kullandı.
Öte yandan mobil aşılama ekipler, nisan ayından bu yana Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteriyor. Sağlık çalışanları, insanların fikrini değiştirmeleri için onlara önce telefonla ulaşıyor, ardından aşılarını yapıyor.