Bir kullanıcı söz konusu ilan için, "Evin daire tapusu yok, hadi onuda geçtim 30 senelik belki daha fazla deprem bölgesinde riskli bir bina. neyine bu parayı istiyorsun anlamıyorum." yorumunda bulundu.
Başka bir kullanıcı ilanı "Her şeyi bu kadar ince düşünüp de yapı kayıt belgesi almamak ve krediye uygun hale getirmemek nedendir acaba?" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Bir diğer kullanıcı ise ilan için şu yorumu yaptı: "Merkezi sistemden kombiye geçmiş bir binanın kazan dairesi, kömürlüğü, kapıcı dairesi falan birleştirilerek bir şey yapmaya çalışmışlar ama olmamış. Büyük ihtimalle bu yüzden kredi çıkmaz diyor. Yok normal bir bağımsız bölüm ise, 30 yıllık bina eğer iki sene önce imar barışına başvurup da kat mülkiyetine geçemediyse, oradan ev değil posta kutusu bile alınmaz, çünkü o apartmanın problemi bitmez."
KARA DÜZENDE FİYATLAR ŞİŞİRİLİYOR MU?
Tepkilerin odağındaki ilan, aylardır süren tartışmaları yeniden alevlendirdi. Öyle ki kontrol ve denetimden uzak online satış pazarında fiyatlar kullanıcıların keyfine göre belirleniyor. Bir kullanıcı evinin veya arabasının fiyatını olurundan yüksek bir şekilde belirlediğinde, diğer kullanıcılar da o ilandan yola çıkarak fiyatı yükseltiyor. Böylece emlak ve oto pazarında fiyatlar şişiyor, piyasa dengesinden şaşıyor.