Valide sultan çorbası nasıl yapılır? Evde pratik, lezzetli valide sultan çorbası tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar!

Gündüz kuşağı izleyicileri tarafından Valide sultan çorbası nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılıyor. TV8’de hafta içi her gün yayınlanan ve ilgiyle izlenen Zuhal Topal ile Yemekteyiz yarışmasında bugün yapılan valide sultan çorbasının malzemeleri, pratik tarifi ve püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve evinde denemek isteyenler araştırma yapmaya başladı. Evde pratik ve lezzetli valide sultan çorbası tarifi haberimizde yer alıyor, siz de deneyip sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Giriş Tarihi :03 Kasım 2021 , 17:57 Güncelleme Tarihi :03 Kasım 2021 , 17:57
Valide sultan çorbası nasıl yapılır? Evde pratik, lezzetli valide sultan çorbası tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar!

İÇİNDEKİLER

Valide sultan çorbası nasıl yapılır? Evde pratik, lezzetli valide sultan çorbası tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar nelerdir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu.Zuhal Topal ile Yemekteyiz programında bugün yapılan lezzet izleyiciler tarafından oldukça dikkat çekti ve yapmak isteyenler hemen tarifini merak etmeye başladı. Valide sultan çorbasının hangi malzemeler ile yapıldığı ve püf noktalarının neler olduğuna dair tüm bilgileri haberimizin içeriğinde yer alıyor.

PRATİK VE LEZZETLİ VALİDE SULTAN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

Köftesi için;
300 gram kıyma
2 yemek kaşığı çekilmiş ekmek
1 küçuk boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çorba için ;1 havuç
1 patates
1 çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 tane et suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı hürrem baharatı
7 bardak su

Terbiyesi için ;
1. 5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un

Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşiği nane

Yapılışı:

Köfte malzemesini iyice yoğurup küçük küçuk yuvarlayalım .
Tavaya az sıvıyağ koyup kızartalım havuç, patates küçük doğrayiı havuç ,bezelyeyi haşlayalım .
Yumuşayınca patatesi koyup haşlayalım tencereye bulgur, pirinç, suyu koyup ocağa alalım .
Pirinçler yumuşayınca haşlanan garnitürü koyalım bir iki kaynasın.
Köfte, et suyu, baharat, tuz koyup biraz kaynatalım yoğurt, un iyice karıştırıp tencereden iki kepçe sıcak su koyup karıştıralım yavaş yavaş tencereye dökelim kaynayana kadar karıştıralım
Kaynayınca ocağı kısalım iki dakika kaynasın yeterli. Ocağı kapatıp tereyağını köpürene kadar eritelim naneyi katalım çorbaya dökelim karıştıralım afiyet olsun.