Söğürme kebabı nasıl yapılır? Tadı damaklarda kalacak pratik ve lezzetli söğürme kebabı tarifi sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Yöresel yemekler en dikkat çekenler arasında yer alıyor ve Antep yöresine ait olan söğürme kebabının tarifi denemek isteyen izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İşte malzemeler ve püf noktalar...
PRATİK VE LEZZETLİ SÖĞÜRME KEBABI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Köftesi için;
500 gram dana döş kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
2-3 yemek kaşığı süt
1'er çay kaşığı karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber
Tuz
Dilerseniz bir avuç kıyılmış maydanoz
Söğürmesi için;
5-6 adet patlıcan
3-4 adet kapya biber
(yeşil biber de ekleyebilirsiniz.)
1 adet soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Köfte için tüm malzemeleri macun kıvamına gelene dek güzelce yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Bu esnada sebzeleri yıkayıp kurulayın ve patlıcan ile biberleri yer yer sivri bir bıçakla delin, 1 soğanı da kabuğuyla birlikte ikiye bölün.
Tüm sebzeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında közleyin.
Tamamen yumuşayan sebzeleri bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayarak veya bir torbaya koyarak terletip kabuklarını soyun ve doğrayın.
Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın, servis tabağına alın.
Köftelere şekil verip kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip 180-190 derecede ısıtılmış fırında ara ara ters yüz ederek pişirin.
Köfteleri dilerseniz az yağ ilavesiyle tavada da pişirebilirsiniz. Ben fırınlarken yanlarına birkaç yeşil biber ile domates de attım.
Pişen köfteleri sunum tabağındaki sebzelerin üzerine yerleştirip en son kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.