"Kovid-19 salgını sürecinde mesleki eğitimin göstermiş olduğu üretim performansı, yıllardan beri meslek liselerinin kırılan onurlarının tamirine vesile oldu. Özgüvenlerini yerine getirdi. 'Biz üretebiliriz' dediler. Tüm topluma şöyle bir mesaj verdi: 'Ben meslek lisesi öğrencisi olarak sadece iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı değilim. Aynı zamanda Kovid-19 salgını gibi olağanüstü koşullarda devletimin ve milletimin yanında olan bir kara gün dostuyum.' Bu çok anlamlı bir mesaj. İnşallah meslek liselerimizin üretim kapasitesini artırarak, iş gücü piyasasından talep etmiş olduğu beceri ve yetkinliklerde, donanımlarda öğrencilerimizi yetiştirerek sanayimizin, iş dünyamızın çok daha güçlü hale gelmesini sağlamış olacağız."
İSTANBUL'DA 120 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan ise Özer'in bakan yardımcılığı döneminde başlatılan İSO Meslek Liselerinde İşbirliği Programı'nın, bugün Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmanın meyvelerini vermeye başladığını belirterek, Türkiye'de meslek lisesinde okumayı itibar ve gurur haline getirme çabası içinde olduklarını söyledi.
Bahçıvan, 50 bini Arnavutköy, 50 bini Şile ve 20 bini Beykoz'da olmak üzere toplam 120 bin fidan dikeceklerini kaydederek, "Bugün dikilecek her bir fidan sizleri ifade ediyor. O fidanlar geliştikçe Türkiye'nin gençleri gelişecek. Türkiye'nin tabiatı gelişecek, suyu artacak, iklim dengesi düzelecek. Sizler de geliştikçe bizim umudumuz yeşerecek. O fidanlar sizsiniz, siz gelecek. Bu ormanları ve Türkiye'yi size emanet ediyoruz." diyerek öğrencilere seslendi.
Bakan Özer, konuşmaların ardından öğrenciler ile hatıra ormanında ilk fidanı toprakla buluşturarak, can suyunu verdi. Özer, programa katılan meslek lisesi öğrencileriyle hatıra ormanında toplu fotoğraf çektirdi.
"ÜRETEMEDİĞİNİZ ZAMAN PARANIZ OLSA BİLE SATIN ALABİLMENİZ MÜMKÜN DEĞİL"
Bakan Özer şöyle devam etti:
"Gelinen noktada meslek lisesi Türkiye'nin sadece İstanbul'da değil, tüm Türkiye'nin 81 ilinde çok iyi noktalara gelmeye başladı. 81 ilde vermiş olduğumuz, eğitim verdiğimiz tüm alanlarda, sektörlerde çok güçlü iş birlikleri başladık. Yeniden şekillendirmeye başladık ve inşallah bu atılan adımlarla artık Türkiye'deki kronik bir problem olan genç işsizlik oranını emin adımlarla düşüreceğiz ve meslek liseleriyle geleceğin güçlü Türkiye'sinin inşasında çok önemli bir mesafeyi hep birlikte alacağız. Biz sizlere eleman yetiştiriyoruz. Dolayısıyla tüm süreçlerde hep birlikte olmamız lazım. Bakın Kovid-19 salgını süresinde ön plana çıkan en önemli şey üretim oldu. Paranızın olması tek başına yeterli değil. Üretemediğiniz zaman paranız olsa bile satın alabilmeniz mümkün değil. Bu sıralarda oturan, arkada oturan o kıymetli öğrencilerimiz sağlıklarını bir kenara bıraktılar ve sizler için maskeden dezenfektana yüz koruyucu siperlikten videolar cihazına, solunum cihazına, maske makinesine kadar tüm ihtiyaç olan noktaları, ürünleri çok kısa sürede üretebildiler. Ben bu vesileyle bu güzel öğrencilerimize bu fedakarlıklarından dolayı da en içten şükranlarımı sunuyorum. Aslında Kovid-19 salgını süresinde mesleki eğitimin göstermiş olduğu üretim performansı yıllardan beri meslek liselerinin kırılan onurlarının tamirine vesile oldu. Özgüvenlerini yerine getirdi. 'Biz üretebiliriz ben meslek lisesi öğrencisi olarak sadece iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı değilim, aynı zamanda Kovid-19 salgını gibi olağanüstü koşullarda devlet ve milletimin yanında olan bir kara gün dostuyum' diyebildiler. Bu çok anlamlı bir mesaj. İnşallah meslek liselerimizde üretim kapasitesini artırarak iş gücü piyasasından talep etmiş olduğu beceri ve yetkinliklerde donanımlarda öğrencilerimizi yetiştirerek sanayimizin, iş dünyamızın çok daha güçlü hale gelmesini sağlamış olacağız."