Son dakika: Kadına şiddette iyi hal indirimi kalkıyor! Cezaları artıran düzenleme yolda

Son dakika haberi... Adalet Bakanlığı kadına karşı şiddeti önlemek için düzenleme yapıyor. Kadına karşı şiddet cezalarını artıran düzenleme geliyor. Mahkemede kravattan dolayı iyi hal indirimi yapılmayacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde "İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlıyım." demişti.

Giriş Tarihi :17 Şubat 2022 , 10:58 Güncelleme Tarihi :17 Şubat 2022 , 11:39
Son dakika: Kadına şiddette iyi hal indirimi kalkıyor! Cezaları artıran düzenleme yolda

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına karşı şiddet uygulayanlara verilen cezaların artırılması için çalışma yürüteceklerini, bu konuya öncelik vereceklerini altını çizerek aktarmıştı. Son dakika haberine göre yasal düzenleme için harekete geçildi.


İYİ HAL İNDİRİMİ KALKIYOR
Adalet Bakanlığı, kadına şiddette iyi hal indiriminin kaldırılması için yeni düzenleme hazırlıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ talimat verdi, düzenlemenin mart ayında TBMM'ye getirilmesi bekleniyor.



Düzenlemeyle kadına karşı şiddette iyi hal indirimi kaldırılacak. Mahkemede kravattan dolayı iyi hal indirimi yapılmayacak.

Kadınları ısrarla takip suç haline getirilecek.

BAKAN BOZDAĞ: İYİ HAL İNDİRİMİ KRAVATTAN, ELBİSEDEN OLMAZ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlıyım." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN