Malaga tatlısı nasıl yapılır? 🍩Evde pratik ve lezzetli malaga tatlısı tarifi! 🔎Malaga tatlısı malzemeleri, püf noktaları…

Televizyon kanallarında yayınlanan yemek programlarını yakından takip edenler malaga tatlısı nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. TV8 ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan ve ilgiyle takip edilen Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de bugün yarışan kişinin yaptığı tatlını tarifi merak konusu oldu ve izleyiciler evlerinde denemek için tarif bilgisini öğrenmek istiyor. Evde pratik ve lezzetli malaga tatlısı tarifini deneyerek sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte malaga tatlısı malzemeleri, püf noktaları…

Giriş Tarihi :25 Mart 2022 , 17:47 Güncelleme Tarihi :25 Mart 2022 , 17:47
Malaga tatlısı nasıl yapılır? 🍩Evde pratik ve lezzetli malaga tatlısı tarifi! 🔎Malaga tatlısı malzemeleri, püf noktaları…

İÇİNDEKİLER

Malaga tatlısı nasıl yapılır? 🍩Evde pratik ve lezzetli malaga tatlısı tarifi! 🔎Malaga tatlısı malzemeleri, püf noktaları nelerdir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Yemek programlarında yapılan tarifleri evlerinde denemek isteyenler bugün Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de yapılan malaga tatlısının tarifini araştırmaya başladı ve haberimizden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

EVDE MALAGA TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 kat pasta keki
4 adet muz
Antep fıstığı kırıntısı

Kreması için:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
50 gram tereyağı

Ganaj için:

200 mililitre krema
240 gram çikolata

Yapılışı:

Kremasını yapmakla başlayın. Süt, un ve şekeri tencereye alın.

İyice çırpıp, koyulaşana kadar pişirin.

Tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.

Karışımı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bu esnada ganajı hazırlayın.

Sıvı kremayı ocakta kaynatmadan ısıtın.

Küçük küçük dilimlediğiniz çikolataları içine koyarak eritin.

Soğuması için dolaba kaldırın.

Pandispanyayı muzların boyutuna göre kesin.

Soğuyan kremadan kestiğiniz kek dilimlerinin üzerine sürün ve üzerine muz koyun.

Aynı işlemi bütün pandispanya dilimlerine uygulayın.

Fırın tepsisinin üzerine, fırın telini koyun.

Malagaları aralıklarla dizin.

Soğumuş ganaj sosunu muzların üstüne dökün.

Malagaların her tarafının sosla kaplandığına emin olun.

Bir tabağa fıstık parçalarını koyun.

Malagaların yanlarını fıstık parçalarına bulayın.

Fırın telinden tepsiye süzülen çikolata soslarını buzdolabı poşetine alın.

Köşesini iğne ile delerek malagaların üzerini süsleyebilirsiniz.

30-40 dakika buzdolabında dinlendikten sonra, muzlu malagalarınız hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.