"GEMİMİZ NATO İTTİFAKININ BİR PARÇASI OLACAK"
İsmail Demir basın mensuplarına TCG Anadolu gemisiyle ilgili bilgi paylaştı. Demir şunları söyledi:
"Gemimiz NATO ittifakının bir parçası olacak. Dünyada ilk kez SİHA iniş kalkış yapabilme özelliğine sahip olacak. Kızılelma ve Hürjet gibi uçaklarımızın da iniş kalkış yapabilmesi için tasarım çalışmaları yapılıyor. Barış ve afet dönemlerinde kullanılabilme imkanına sahip olunacak. Yüzde 70 yerlilik oranında üretildi"
YÜZER BİR TSK ÜSSÜ OLACAK
Ülkemizin bugüne kadar tek parçada ürettiği en büyük savunma sanayii projesi olan TCG Anadolu son derece kritik yeteneklerle donatıldı. Bu durum onu sadece Mavi Vatan'da değil gerektiği zaman Hint ve Atlas okyanuslarında görev yapabilecek bir konuma taşıyor.
Uzunluğu 231 metre, yükseklik 58 metre olan TCG Anadolu'nun ağırlığı 27,4 ton. Tam yük ile 21 knot azami hıza ulaşan dev platform kara, hava ve deniz unsurlarına ev sahipliği yapabilecek.
Çok sayıda tank, zırhlı ve paletli araç taşıyabilecek TCG Anadolu'da 1443 personel görev alabilecek. İçerisinde dev bir hastane de bulunan gemi aynı zamanda yakın hava savunma sistemine de sahip.
İNSANSIZ HAVA ARAÇLARININ YENİ ADRESİ TCG ANADOLU
Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarı hikayesinin başrol oyuncularından biri de hiç şüphesiz TCG Anadolu. Özellikle ABD ile F-35 sürecinde yaşanan sıkıntılar haliyle TCG Anadolu'ya konuşlanacak uçar unsurlar meselesini daha önemli kıldı.
Hatırlanacağı üzere tüm planlamalar dikine kalkış yapabilen F-35B uçaklarının kullanımına yönelikti. Ancak bu uçakların gelmeyeceğinin belli olmasının ardından Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde Türkiye süreci çok hızlı bir şekilde yeniden planladı.
İlk etapta Bayraktar TB-3 konuşlanması planlanan TCG Anadolu için aynı zamanda Bayraktar KIZILELMA ve Hürjet gibi alternatifler de masaya geldi.
TCG Anadolu'da ayrıca AH-1W SuperCobra helikopterleri ile genel maksat helikopterleri de konuşlanacak.