Muharrem İnce'den 6'lı masaya bomba eleştiri: Emredecekler şak diye yapacak

CHP'ye ağır eleştiriler yaparak partiden istifa eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 6'lı muhalefet masasının içine düştüğü adaylık çıkmazını eleştirdi. Muharrem İnce, 6'lı masanın nasıl bir cumhurbaşkanı adayı bulacaklarında anlaşamadıklarını belirterek "6'lı masa emredecek, cumhurbaşkanı da şak diye yapacak. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı nasıl seçim kazanacak? Bunu konuşmuyorlar." ifadelerini kullandı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :01 Ekim 2022 , 16:54 Güncelleme Tarihi :01 Ekim 2022 , 17:19
Muharrem İnce’den 6’lı masaya bomba eleştiri: Emredecekler şak diye yapacak

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'Atatürk' çizgisinden uzaklaştığını belirterek ağır eleştirilerle istifa eden ve Memleket Partisini kuran Muharrem İnce muhalefetin toplandığı 6'lı masayı adeta bombaladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Caddebostan'daki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, "6'lı masanın nasıl bir cumhurbaşkanı adayı bulacaklarında anlaşamadıklarını belirterek "6'lı masa emredecek, cumhurbaşkanı da şak diye yapacak. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı nasıl seçim kazanacak?" dedi.

ALTIN GÜNÜ GİBİ TOPLANIYORLAR
İnce şunları söyledi;

"İktidarın karşısındaki muhalefet 8 ayda 6 defa toplanmış. Çeyrek altın günü sağlanmış. Kamulaştırmada anlaşamamışlar. Birisi 'Kamulaştıracağız' diyor, diğeri 'Yapmayacağız' diyor. Ergenekon, Balyoz davalarında anlaşamamışlar. İstanbul Sözleşmesi'nde anlaşamamışlar. Sığınmacılar konusunda anlaşamamışlar. 'Devlet Planlama Teşkilatı'nı yeniden açacağız' diyorlar ama kapatanlar masada oturuyor ikisi...

EMREDECEKLER ŞAK DİYE YAPACAK
Nasıl bir aday bulacaklarında anlaşamamışlar. 6'lı masa emredecek, cumhurbaşkanı da şak diye yapacak. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı nasıl seçim kazanacak? Bunu konuşmuyorlar. Eğer masada oturanlardan herhangi birisi milletvekili olursa yasamanın bir üyesi olacak. Cumhurbaşkanı ise yürütmenin başı.

Muharrem İnce’den 6’lı masaya bomba eleştiri: Emredecekler şak diye yapacak

Eğer bir genel başkan milletvekili olan bir genel başkandan talimat alırsa, yasamanın emrine girmiş olur. Bu anayasaya göre mümkün değildir. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Öyle bir adam bulacaklar ki hem seçimi kazanacak hem devleti yönetecek hem de 6 lidere düğme ilikleyip, 'Emirleriniz efendim nedir?' diye soracak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN