Başkan Erdoğan, Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine doğal gaz arzı, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, Şanlıurfalı çiftçilere bugüne kadar toplam 16,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini belirtti.
Türkiye'nin en büyük üçüncü tarım arazisine sahip Şanlıurfa'nın, yapılan yatırımlarla bitkisel üretimini yüzde 50'ye yakın, sera üretimini de 8 kat yükselttiğini anlatan Erdoğan, kentin hayvan varlığını da yüzde 60'tan fazla artırdığını anlattı. Erdoğan, "Göz bebeğimiz Urfa'mızı sadece ülkemizde değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinden biri haline getirmek için pek çok projeyi hayata geçirdik, geçiyoruz." diye konuştu.
Sanayi ve teknolojide 4 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknokent, bir araştırma geliştirme merkezi kurduklarını anlatan Erdoğan, işverenlere de toplam 3,5 milyar lira tutarında prim teşviki sağladıklarını söyledi.
CEYLANPINAR VE AKÇAKALE'YE DOĞAL GAZ ARZINA BUGÜN BAŞLIYORUZ"
Erdoğan, enerjide ise şehrin merkezi ile 7 ilçesindeki vatandaşları doğal gaza kavuşturduklarını belirterek, "Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğal gaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfeti'ye de inşallah bu ay içinde doğal gaz vereceğiz." bilgisini verdi.
Yaptıkları yatırımlar ve sağladıkları teşvikler sayesinde, Şanlıurfa ekonomisini getirdikleri yeri önemli gördüklerini, ancak yeterli bulmadıklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında şehrimizin kalkınmasına destek olmak için istihdam garantili eğitim programlarına hız verdik. Özellikle yazılım, veri, mobil uygulamalara dayalı alanlara gençlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Şanlıurfa'daki çiftçilerimizin en önemli sıkıntılarından birinin de elektrik olduğunu biliyoruz. Bunun için şehrimizdeki güneş enerjisi sistemleri yatırımlarını özel olarak teşvik ediyoruz. Geçtiğimiz haziran ayından itibaren 20 hektar üzerinde arazisi olan çiftçilerimize sulama amaçlı, sabit güneş enerjisi santrali kurma izni vermeye başladık. Bu santraller, arazinin su ihtiyacının 1,5 katına kadar yapılabiliyor. Ayrıca 20 hektardan küçük alanlarda da gerektiğinde katlanıp kaldırılacak şekilde izin alınmadan güneş enerjisi santrali tesis edilebiliyor."