Son dakika: Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı: KIZILELMA ve İHA'lar...

Son dakika haberi... Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda Türkiye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi için Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar alındı. Tayfun, Atmaca, TRLG-230, Karaok, Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri için de aynı karar verildi. 25 farklı projeye ilişkin karar alınan kritik toplantıda Kızılelma'da gelinen son durum ile İHA’lara yeni kabiliyetler kazandırılması konusu da değerlendirildi.

Giriş Tarihi :20 Aralık 2022 , 17:25 Güncelleme Tarihi :20 Aralık 2022 , 18:08
Son dakika: Savunma Sanayii İcra Komitesi’nden Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı: KIZILELMA ve İHA’lar...

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Toplantıda alınan kararlara ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

25 FARKLI PROJEYE İLİŞKİN KARAR
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik konular görüşüldü. 25 farklı projeye ilişkin kararlar alındı.

Hava savunmasının güçlendirilmesi için; SİPER, HİSAR ve SUNGUR sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar verildi. TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin yanı sıra AKYA torpidosu ve çeşitli platformlar için muhtelif mühimmatların seri üretimlerine yönelik kararlar alındı.

Ayrıca MİLGEM projesi kapsamında inşa edilecek 6-7-8. Gemilerin (i sınıfı fırkateynler) tedariki bugünkü SSİK Toplantısında krarlaştırıldı.



İlk test uçuşunu havada 5 saat kalmak suretiyle başarıyla gerçekleştiren insansız jet savaş uçağı KIZILELMA'da gelinen son durum değerlendirildi, İHA'lara yeni kabiliyetler kazandırılması hususları görüşüldü.

F-16'LARIN MODERNİZASYONLARINA YENİLERİ EKLENECEK
F-16'ların modernizasyonlarına yenilerinin eklenmesi, yeni elektronik harp ve radar sistemleri, muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, ekipman ve teçhizatlar, simülasyon, lojistik ve siber güvenlik gibi alanlara yönelik çeşitli projeler de karara bağlandı.

Toplantıda savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin Türkiye'de geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu vurgulandı.

Türkiye Yüzyılı'nda her alanda olduğu gibi savunma sanayiinde de büyük bir atılım gerçekleştirilecek, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığın devam edeceği belirtildi.

YUNAN'IN TAYFUN KORKUSU
Türksavunmasındaki gelişmeler Yunan basınında gündem olmaya devam ediyor.

Başkan Erdoğan'ın Tayfun füzesinin mezilinin 1000 kilometre'ye ulaşmasını istediğini belirtmesinin ardından yeni bir harita ortaya çıktı.

"Türkler şimdi de Tayfun füzesinin uzun menzilli yeni haritalarını sunuyor." diyen gazete Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kullandı. Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika'daki birçok ülkeyi tehdit ettiğini iddia etti.



Aynı gazetede yer alan başka bir haberde ise, Türklerin 2500 kilometre menzilli füzeler inşa etmeyi hedeflediği belirtildi.

Türkiye'nin geliştirdiği silahları sorun olarak niteleyen gazete, bunun yalnızca Yunanistan'ı değil, İsrail de dahil çok sayıda komşu ülkeyi tehdit ettiği öne sürüldü. Artan Yunan provokasyonlarına rağmen Türkiye'nin silah yarışını tetiklediğini öne süren gazete, güç dengesi ve caydırıcılık için adımlar atılması gerektiğini yazdı.


HAFİFE ALINMAMALI
Tayfun ve Bora gibi füze sistemlerinin hafife alınmaması gerektiğini belirten gazete, Patriot, S-300 ve TOR M1 gibi savunma sistemleri alması gerektiği ya da İsrail'den 'Demir Kubbe' savunma sistemi alınması gerektiği belirtildi.

Yine F-35'lerin alınmasına bel bağlayan Yunanistan, bununla birlikte Fransa'dan alınacak uçaklar ile caydırıcılık sağlanacağı kanaatinde..

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN