Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden oldu. Binlerce kişiye mezar olan binaları yapan müteahhitler ile tek tek yakalanıyor.
Bu bağlamda takvim.com.tr, asrın felaketi sonrası yıkılan binalar ile ilgili başlatılan asli süreci sizler için derledi;
Osmaniye'de yıkılan binalarda tespit edilen kusurlara ilişkin 4 şüpheli tutuklandı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye'de yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ve sitelerde tespit edilen yapım kusurlarına yönelik soruşturma devam ediyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden işlemleri tamamlanan 11'i adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.
3 zanlının ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
İSTANBUL'DA PAKETLENDİLER
Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar kapsamında müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmalar kapsamında, Kahramanmaraş'taki Sabır Apartmanı'nın müteahhidi Ebubekir Özbey, Şanlıurfa'da yıkılan bir apartmanın müteahhidi Osman Eken ile Malatya Onur İnşaat ortağı Serpil Başar Yoloğlu'nun İstanbul'da olduğunu tespit etti.
Eken, polis tarafından yol uygulaması sırasında, diğer 2 şüpheli ise ikametgahlarında gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
4 KİŞİ TUTUKLANDI
Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalara ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 zanlıdan 2'si müteahhit 4 kişi tutuklandı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.
Bu kapsamda yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin, aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si müteahhit 4 kişi tutuklandı.
Zanlılardan 5'inin gözaltı süresi uzatıldı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kapsamlı soruşturmaya ilişkin delil toplama ve detaylı incelemelerin devam ettiği öğrenildi.
14 KİŞİYE MEZAR OLAN APARTMANIN PROJE SORUMLUSU İSTANBUL'DA YAKALANDI
Şanlıurfa'da depremde yıkılması sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın proje sorumlusu İstanbul'da gözaltına alındı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Haliliye ilçesinde depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Özabacılar Apartmanı'nın enkazında teknik inceleme yapıldı. İnceleme sonucu kusuru olduğu gerekçesiyle binanın proje sorumlusu O.E. hakkında adli işlem başlatıldı.
Şanlıurfa'da ulaşılamayan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan O.E, İstanbul'da gözaltına alındı.
O.E'nin İstanbul'daki işlemlerinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edilmesi bekleniyor.
HATAY'DA YIKILAN KULE APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Cihan İnşaat sahibi Ömer Cihan tutuklandı.
Cihan, Manavgat Titreyengöl'de depremzedelerin kaldığı otelde yakalanmıştı. Ömer Cihan'ın, Titreyengöl'de depremzedeymiş gibi ailesiyle birlikte otelde kaldığı ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cihan'ı kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Geceyi jandarmada geçiren Cihan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi. Cihan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
HASAN ALPARGÜN TUTUKLANDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat firmasının sahibi Hasan Alpargün tutuklandı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da gözaltına alınarak Adana'ya getirilen Hasan Alpargün'ün İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Alpargün, emniyetten çıkarılması sırasında gazetecilerin, inşa ettiği binalardan bazılarının yıkılmasıyla ilgili önceki sorularına "Mukadderat." cevabını verdiğinin hatırlatması üzerine, bu sözünü yineleyerek, "Benim ihmalim yok. Çok vicdan azabı çekiyorum. Adana'da hasarsız bina yok." ifadelerini kullandı.
Daha sonra Alpargün, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye götürüldü.
Hasan Alpargün, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Adana'da inşa ettiği bazı binaların depremde yıkılması nedeniyle "Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak" suçundan hakkında arama kararı çıkarılan Hasan Alpargün'ün, kaçtığı KKTC'de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olması sağlanmıştı.
990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu öğrenilen Alpargün, gemiyle Mersin'e getirilerek Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.
40 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı.
Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.
Bu arada gözaltına alınanlar arasında müteahhit Muharrem Poyraz'ın da bulunduğu öğrenildi.
6 BİNANIN MÜTEAHHİDİ MERSİN'DE YAKALANDI
Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhidi Mersin'de yakalandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmanın hızla devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, soruşturma kapsamında Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ifade edildi.
Şüphelinin adli işlemleri için Besni ilçesine getirileceği, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.
BİR TUTUKLAMA DAHA
Adıyaman'ın Besni ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen tutuklandı.
GAZİANTEP'TE DEPREMDE YIKILAN APARTMANIN ŞANTİYE ŞEFİ GÖZALTINA ALINDI
Gaziantep Şehitkamil ilçesinde depremde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı.
GAZİANTEP'TE 5 TUTUKLAMA
Gaziantep'te depremde yıkılan 25 binayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlıdan 5'i tutuklandı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremde Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Tosun, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından Tosun, Gaziantepe'e sevk edilecek.
BAHAR APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI
Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yıkılan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Bahar Apartmanı'ndaki teknik inceleme sonucunda ihmali olduğu iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan İbrahim Mustafa Uncuoğlu'nun Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Uncuoğlu, 11 Şubat'ta Pendik'te gözaltına alınmıştı.
KAÇARKEN YAKALANDILAR | VİDEO İZLE
KAÇARKEN YAKALANDILAR
Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yıkılan binaların 2 müteahhidi, yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan karı-koca müteahhitlerin üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü polisi, savcılıkça yürütülen soruşturma çerçevesinde deprem sonrası ülkeden kaçmaya kalkışan müteahhitler hakkında çalışma gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yıkılan bazı binaların müteahhidi oldukları saptanan karı-koca Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş'un da yurt dışına kaçmaya çalıştıkları belirlendi.
ÜZERLERİNDEN 16 BİN DOLAR VE 20 BİN TL PARA ÇIKTI
Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde yapılan kimlik kontrolleri sırasında Yavuz Karakuş ile Sevilay Karakuş'un, Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındıkları öğrenildi. Zanlıların, İstanbul Havalimanı'nda yakalandıklarında üzerlerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktı.
Havalimanında yakalanan her iki şüphelinin, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman ilinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlendi.
Emniyette ilk ifadeleri alınan müteahhitler daha sonra sağlık kontrolüne götürüldü.
Sağlık kontrolüne götürüldükleri esnada basın mensuplarının yönelttiği sorulara cevap veren müteahhit Yavuz Karakuş, "44 bina yaptım, 4'ü çöktü. Her şeyi usulüne göre yaptım, vicdanım rahat" şeklinde cevap verdi.
Gözaltında bulunan müteahhit karı-kocanın İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğündeki ifadelerinin alınmaya devam edileceği öğrenildi.
TUTUKLANDILAR
Emniyette işlemleri tamamlanan Karakuş çiftinin, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı adına Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadelerine başvuruldu. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Yavuz Karakuş, yaptıkları binalarda kendilerinin de oturduklarını, kolonları kesilmiş olan veya fay hattı üzerinde olan birkaç binalarının yıkıldığını ileri sürdü. Karakuş çifti sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GAZİANTEP'TE DEPREMDE YIKILAN SİTENİN İNŞAAT MÜHENDİSİ AFYONKARAHİSAR'DA YAKALANDI
Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca depremde yıkılan sitenin ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G. hakkında, ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğunun tespit edilmesi üzerine yakalama kararı çıkarıldı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.G'yi yakaladı.
A.G'nin emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.
MÜTEAHHİD MEHMET ERTAN AKAY TUTUKLANDI
Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Gaziantep'teki sitenin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, adliyeye sevk edildi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay hakkında dün "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçundan İstanbul Ataşehir'de yakalanmasının ardından işlemleri için Gaziantep'e getirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Gaziantep Adliyesi'ne getirilen Akay, nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Akay tutuklandı.
YIKILAN BİNALARIN GÖRÜNTÜLERİ ACI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Depremde yaşanılan büyük yıkım, gözleri binalardaki yapım kalitesine çevirdi. Hatay'dan gelen bir görüntü ise, deprem bölgesinde yapılan bazı binaların usule uygun yapılmadığını gösteriyor.
YARISI BETON YARISI KÖPÜK | VİDEO İZLE
BİNANIN YARISI BETON YARISI KÖPÜK
Antakya'nın Odabaşı mahallesinde yıkılan Süleyman Mutlu ve Firüz Mutlu isimli iki apartmanın da taşıyıcı kolonların sağlam olmadığı, binanın yarısının beton yarısının köpük olduğu ortaya çıktı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Şanlıurfa'da yıkılan binalarda yapılan arama-kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Binalarda inceleme yapmak üzere, 1 başsavcıvekili, 5 cumhuriyet savcısı, altışar kişilik bilirkişi ve polis ekiplerinden oluşan 3 heyet oluşturuldu. Heyetler kentte yıkılan binalarda incelemelerine başlayarak kolonlardan karot örnekleri aldı.
İpekyol Caddesi'nde yıkılan ve 33 kişinin hayatını kaybettiği Osman Ağan Apartmanı'nda inceleme yapan heyette bilirkişi olan Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Kasım Mermertaş, ilk tespitleri anlattı:
KANCA KULLANILMAMIŞ
"Binanın yapılışıyla ilgili sorunlar var. Özellikle kolon ve kirişlerde deprem etkilerini alsın diye, yani kesme kuvvetlerini taşıması için kullanılan yanal donatılar, kanca yapılmadan kullanılmış, düz olarak 90 derece açıyla bağlanmış ve aralıkları standartların öngördüğü değerlerin üstünde görülmüş yani seyrek yapılmış. Yapı 2000 yapıldığı için bütün demirler düz demir olarak kullanılıyor. Bunlar betonla tam bir aderans sağlayamıyor, problemler yaşanıyor. Çok fazla paslanma gördük demirlerde, bu da demir ile donatı arasındaki yapışmayı ortadan kaldırıyor."
FACİANIN MÜTEAHHİDİNE CHP'Lİ BAŞKAN KEFİL!
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında, yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'u savundu. Savaş, program sunucusunun, "Bunlara kim nasıl ruhsat verdi? Nasıl bir denetleme sağlandı? Sağlandı mı? Bu işleyiş nasıl bu hale geldi?" soruları karşısında inşaat ruhsatını ilçe belediyelerinin verdiğini söyledi. Coşkun'un idealist bir insan olduğunu dile getiren Savaş, "Büyük ihtimal şartlarına uygun yapmıştır, deprem yönetmeliğine göre yapmıştır" diye konuştu. Kendisinin geçmişte bilim insanlığı, üniversitede hocalık yapan ve tıp fakültesini kuran biri olduğunu belirten Savaş, şöyle devam etti: "Birincisi; küçük bir kıyametti. Burada ne belediye ne mevzuat ne bu işi yapan insanlar gerçekten de çok sorgulanırsa biz onlara yazık etmiş oluruz. Samimi söylüyorum."
BETONDA YUMRUK GİBİ TAŞ
Akşam'da yer alan habere göre, çöken binalarda malzeme sorunları olduğunu belirten Prof. Mermertaş, "Normalde yapısal betonlarda en fazla 3 santimetre civarı çakıl olması gerekiyorken burada yumruk büyüklüğünde büyük taşlar gördük" dedi. Söz konusu durumun beton dayanımını düşürdüğünü belirten Mermertaş, "Esas değerlendirmeyi numune alım işlemleri tamamlanıp laboratuvar analizlerinden sonra yapacağız" diye konuştu.
BÜYÜK YIKIMIN DELİLLERİ
"Betonlarda en fazla 3 santimetre civarı çakıl olması gerekiyorken yumruk büyüklüğünde taşlar kullanılmış."
"Deprem etkilerini alsın diye kullanılan yanal donatılar kancasız, düz olarak 90 derece açıyla bağlanmış."
"Bütün demirler düz demir olarak kullanıldığı için betonla tam bir bağlantı sağlayamamış. Çok fazla paslanma var."
DEPREM SUÇLARINA ÖZEL SAVCILAR
Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili 'Deprem Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasını istedi. Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda, soruşturmaların selameti bakımından binalarla ilgili delil toplama işlemlerinin ve şüphelilerle ilgili koruma tedbirlerinin süratle yerine getirilmesi vurgulandı.
EV DEĞİL MEZAR!
Türkiye 9 saatlik arayla iki büyük depremle sarsıldı. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan afette 10 ildeki binlerce bina yıkıldı. Enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları sürerken ihmali bulunan müteahhitlerle ilgili soruşturmalar başlatıldı. Yakın zamanda depreme karşı dayanıklı diyerek yüklü miktarlarda sattıkları binalarda onlarca ölüme neden olan müteahhitlerle ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Hatay Antakya'da inşa ettiği konutları "En iyi teknoloji, en iyi malzeme" reklamıyla pazarlayan Hikmet Günsay'a ait Özburak İnşaat tarafından yapılan her 4 binadan birinin çöktüğü ortaya çıktı. Günsay'ın çoğunlukla 2010 sonrası sözde deprem yönetmeliğine uygun olarak yaptığı binalardan geriye sadece tabelaları kaldı.
'İLKOKUL MEZUNUYUM 1500 KONUT YAPTIM'
2001'de inşaat sektörüne giren Hikmet Günsay'ın 1500'den fazla konut yaptığı iddia edildi. Günsay'ın bir röportajda "İlkokul mezunuyum, bin 500'den fazla konut yaptım" dediği ortaya çıktı.
İKİ KENTTE 44 GÖZALTI
Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kestikleri" iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüpheli sayısı 33'e yükseldi. Şanlıurfa'da da çöken Osman Ağan Apartmanı›na ilişkin aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
'DEPREME DAYANIKLI' DEDİ, 65 KİŞİ ÖLDÜ
Adana Çukurova'da çöken 17 katlı Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün ile mimar oğlu Hasan Can Alpargün'ün KKTC'ye kaçtığı ortaya çıktı. Lefkoşe'de gözaltına alınan Hasan Alpargün'ün bir röportajda "Projelerimizde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey, güvenirlilik ve depreme dayanıklılık" diyerek; insanlara mezar olan binayı pazarladığı belirlendi. Mimar Alpargün'ün ise bir reklamda kendisini; 'Sıra dışı bir mimar' tanıttığı da ortaya çıktı.
GÖZALTINA ALINAN MÜTEAHHİT HASAN ALPARGÜN ADANA'YA GETİRİLDİ
Adana Çukurova Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yıkıldı.100'den fazla cansız bedenin çıkarıldığı binanın müteahhidi Hasan Alpargün, depremin hemen ardından KKTC'ye kaçtı. Alpargün'ün bulunması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu, Alpargün İnşaatın sahibi Hasan Alpargün, Lefkoşa Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındı.
Alpargün, gemiyle önce Mersin'e, ardından karayolu ile Adana'ya getirildi. Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, burada basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara "Mukadderat" yanıtını verdi. Alpargün, ifadesi alınmak üzere Adana İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL'yi Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı iddia edildi.
ALPARGÜN TUTUKLANDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün tutuklandı.