
"KAPILARINI BALTAYLA KIRDIK"
Havva Akyol, komşularını ise kapıyı kırıp, kurtardıklarını belirterek şöyle konuştu:
''Karşı komşumuzun evi yıkılmıştı. Toz duman vardı. Ne yaşadık o an hiçbir şekilde anlayamadım. Kıyamet kopuyor zannettim. O kadar kötü bir sarsıntıydı ki, çok şükür kaldığımız ev yıkılmadı, fakat her şey kullanılamaz hale geldi. Eğer o ev yıkılsaydı yengem ve yeğenimi asla çıkartamazdım. Komşumuzun kapısı sıkışmış, 5 kişilik bir aileyi çıkartmaya çalıştık. Kapılarını baltayla kırdık. Çok şükür hepsini kurtardık. O an evimiz yıkıldığı için çok üzüldüm. Sonrasında olayın ne kadar büyük olduğunu öğrendim.

Akrabalarımızdan, komşularımızdan kayıplarımız oldu. Onları öğrenince çok şükür ailemin canı sağ diye şükrettim. Yollar düzelince, araba bulduğumuz an yengemle beraber Aksaray'a geldik. 1,5 hafta sonra doğumu var. Zaman içerisinde kardeşlerim, babam, amcamlar ve birçok akrabamız Aksaray'a geldi. 5 aile bu evde kaldık. Yavaş yavaş onları yerleştirdik, ev tuttular. Onlar için koşturduk. Şu anda kendi ailemiz kaldık. Ailem için koşturmaya çalışıyorum, çünkü elimden başka bir şey gelmiyor" diye söyledi.

"KENDİ AİLEMİZDEN 9 KİŞİYİ KAYBETTİK"
Havva Akyol'un Babası Mehmet Akyol da depremde 9 yakının yaşamını yitirdiğini belirterek, "Sallantıyla başladı, sonra alt kısımdan kaynama oldu. Adım atıyorsun kaçamıyorsun. İnsanı yerinde hoplatıyor. Daha önce de 3 büyüklüğünde deprem olurdu ama sallanırdı, geçerdi. Aklımıza hiç korku gelmezdi. Bu farklı bir şeydi.

Yaşamadan anlatılmaz. Kendi ailemizden 9 kişiyi kaybettik. Aksaray'da kendimizi güvende hissediyoruz. Aksaray halkı misafirperver insanlarmış. Ben 3 gündür buradayım. Her türlü yardımımıza koştular. Buranın insanı gerçekten çok yardımsevermiş. Kimse memleketini terk edemez. Mutlaka döneceğiz" dedi.