Kılıçdaroğlu'nun 'Saadet'i kaçacak! Akşener'e göz kırpan Karamollaoğlu'ndan 'Kazanacak aday' çıkışı: "Herkese oyu kadar Bakanlık" itirafı

Asrın felaketi sonrası Türkiye yaralarını sararken, siyasi yağmacılıkta başı çeken 6'lı koalisyon birbirini yiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Saadet'ini kaçıracak bir gelişme yaşandı. Temel Karamollaoğlu, her seferinde Kılıçdaroğlu'nu veto eden Meral Akşener'e göz kırparak 'kazanacak aday' çıkışında bulundu. Bununla da yetinmeyen Karamollaoğlu, 6'lı koalisyonun 'kukla' siyasetini açık eden sözler sarf etti. Saadet lideri her partiye oyları oranında bakanlık verileceğini ve herkesin en az bir Bakanlık alabileceğini söyledi. Takvim.com.tr detayları sizler için ele aldı.

Giriş Tarihi :26 Şubat 2023 , 00:50 Güncelleme Tarihi :27 Şubat 2023 , 09:58
Kılıçdaroğlu’nun ’Saadet’i kaçacak! Akşener’e göz kırpan Karamollaoğlu’ndan ’Kazanacak aday’ çıkışı: Herkese oyu kadar Bakanlık itirafı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketi sonrası devlet milleti ile el el verip yaralarını sararken, 6'lı masa bileşenleri siyasi yağmacılığa soyundu. Muhalefet 'vakit birlik vakti' deyip kenetlenmek yerine acılar üzerinden siyaset devşirdi, enkaz üzerinde miting yaptı.

CHP ve İYİ Parti birbiri ardına provokasyonlarını sıraladı, manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılarla yürütülen çalışmaları lekeledi.

Öte yandan Türkiye'nin tek yürek olduğu kritik süreçte 6'lı koalisyon üyeleri adaylık üzerinden birbirlerini yemeye devam ediyor.

KK'YA KAPIYI KAPATTI CHP'Lİ KURMAYLARA HAKARETLER SAVURDU
Geride bıraktığımız gün İYİ Parti lideri Meral Akşener, her seferinde adaylığını veto ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Noter değiliz' diyerek bir kez daha kapıyı kapattı. CHP'li kurmaylara da 'Beceriksizler, ahmaklar, gerizekalılar' hakaretlerini savurdu.



Bu gelişmenin etkileri sürerken masanın küçük ortağı Saadet Partisi'nden çok çarpıcı bir çıkış geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA KOŞULSUZ DESTEK VERMİŞTİ, ŞİMDİLERDE AKŞENER'LE AĞIZ BİRLİĞİ YAPIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına geçtiğimiz aylarda koşulsuz destek verdiğine yönelik açıklamalarda bulunan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, bugün ise söylem değiştirdi. Masada 3 aday ismi üzerinde durduklarını ve 'kazanacak adaydan taraf olacaklarını' ifade eden Karamollaoğlu, Meral Akşener ile birlikte bunu dile getiren ikinci isim oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN YANI SIRA İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'IN İSİMLERİ DE MASADA
Karamollaoğlu konuya ilişkin açıklamasında, "Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ’Saadet’i kaçacak! Akşener’e göz kırpan Karamollaoğlu’ndan ’Kazanacak aday’ çıkışı: Herkese oyu kadar Bakanlık itirafı



Temel Karamollaoğlu 6'lı koalisyonun 'kukla' siyasetini açık eden sözlerle açıklamalarını sürdürdü.

"HERKESE OYU KADAR BAKANLIK VERİLECEK" İTİRAFI
Genel başkanların, belirlenen cumhurbaşkanı adayı ile mutabakat metni imzalayacağının altını çizen Karamollaoğlu, her partiye oyları oranında bakanlık verileceğini ve herkesin en az bir Bakanlık alabileceğini söyledi.



ÇOK ÇETİN PAZARLIKLAR DÖNDÜ!
Bilindiği üzere kaos havasının hakim olduğu 6'lı masa Bakanlıklar konusunda kıran kırana bir pazarlığa tutuşmuştu.

Masanın krizi perdelemek, çatlak sesleri kesmek adına 5-6 ek Bakanlık açacağı böylelikle mevcuttaki Bakanlık sayısının 22-23 olacağı bir başka iddia.


ADAY BİZİ DİNLEMEZSE KRİZ ÇIKAR!
Öte yandan Temel Karamollaoğlu'nun tarif ettiği kukla siyaset formülü akıllara Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini de getirdi. Davutoğlu, seçilecek ismin kendilerini dinlememesi durumunda kriz çıkacağını ve yeniden seçime gidileceğini vurgulamıştı.