Eşkıya krizi: İçişleri Bakanlığı Akbelen'de provokatörlük yapan Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlattı

CHP’liler, Muğla Akbelen’de vatandaşları kışkırtmaya çalıştı. İçişleri Bakanlığı, askere “Eşkıya” diyen Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlattı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :31 Temmuz 2023
Eşkıya krizi: İçişleri Bakanlığı Akbelen’de provokatörlük yapan Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlattı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, Akbelen'de köylüler ve çevrecilerin yanına gitti. Kılıçdaroğlu ve Mahmut Tanal, eylemciler tarafından protesto edildi.

Tanal, kendisine "İyi ki iktidar olamadınız" diyen kadına "Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AK Parti'nin provokatörüsün" yanıtını verdi. Mustafa Sarıgül ise Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren kişiyi olay yerinden uzaklaştırmak istedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da vatandaşlarla tartışmaya girdi. Bölgeden çadır kuran Tanal, ertesi gün kimlik kontrolü yapan jandarma personeline 'eşkıya' dedi. Kovalayıp elindeki kağıtları almak istedi. Bu duruma İçişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Tanal hakkında hukuki sürecin başlatıldığını kaydetti. Açıklamada, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza "eşkıya" diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz" denildi.

KIRMIZI KART!
CHP İstanbul Teşkilatı, yeni bir skandalla çalkalandı. İddiaya göre seçimler öncesi İBB, bir zincir market ile anlaşma yaptı. 500'er TL yüklü alışveriş kartları satın aldı. Ekrem İmamoğlu, bu kartlardan 5 bin adedini ihtiyaç sahiplerine dağıtması için Canan Kaftancıoğlu'na ulaştırdı. Ancak zamanında dağıtılmayan kartlarla alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, sürenin dolduğunu görünce şok yaşadı. İBB 2.5 milyon lira zarara uğradı.
HALİT TURAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN