CHP'de 'mega' pazarlık! Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu'ndan "Madem İstanbul o zaman tam yetki" çıkışı: 39 ilçe için isim önerecek

28 Mayıs sonrası 'değişim' diyerek yola çıkan ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince rotayı yeniden İstanbul'a kıran Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi ile yetki pazarlığına girişti. İmamoğlu, İstanbul'un 39 ilçesinde kendi belirleyeceği isimlerin aday olmasını talep etti. CHP'li İBB Başkanı'nın bu doğrultuda rapor hazırlatmak için kolları sıvadığı kulislerde konuşuluyor. Öte yandan İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşeceği "Madem İstanbul o zaman tam yetki" diyeceği iddia edildi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi :31 Ağustos 2023 , 13:45 Güncelleme Tarihi :31 Ağustos 2023 , 13:57
CHP’de ’mega’ pazarlık! Kılıçdaroğlu’nu deviremeyen İmamoğlu’ndan Madem İstanbul o zaman tam yetki çıkışı: 39 ilçe için isim önerecek

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak CHP içerisindeki binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince havlu attı.

İYİ PARTİ VE HDP'YE İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI!
Rotayı İstanbul'a kıran İmamoğlu, "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" dedi. "İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" geliyorum diyerek 2019'a gönderme yapan İmamoğlu, İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.

Ancak Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a "yüreksizsiniz" diyerek sitem etti. Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullandı.

MUĞLAK YANIT: "ADAYIM DEMEK HADSİZLİK OLUR"
Öte yandan İmamoğlu geride bıraktığımız gün "Aday mısınız?" sorusuna da "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur" şeklinde muğlak bir yanıt verdi. Kendisine 'yüreksiz' diyen Akşener'le de görüştüğünü söyledi.

CHP’de ’mega’ pazarlık! Kılıçdaroğlu’nu deviremeyen İmamoğlu’ndan Madem İstanbul o zaman tam yetki çıkışı: 39 ilçe için isim önerecek



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Merkezi ile yetki pazarlığına giriştiği kulisler konuşulmaya başlandı.

"39 İLÇENİN HEPSİNİ BEN BELİRLEYEYİM" TALEBİ
İmamoğlu'nun İstanbul özelinde yönetimden aday belirlemeye tam yetki istediği ve uyumlu çalışma talep ettiği öğrenildi. Rapor hazırlatacağı konuşulan İmamoğlu'nun 39 ilçede görmek istediği isimleri tek tek yönetime sunacağı kaydedildi.




YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER!
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ile görüşeceği, İstanbul'daki yetki pazarlığının masaya yatırılacağı iddia edildi.