TSK'yı karalamaya çalışıp teröristlere arka çıkan HDPKK'lı Sezai Temelli'ye soruşturma açıldı
Son dakika haberleri... HDPKK'lı Sezai Temelli terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyen TSK'yı kınayıp teröristlere sahip çıkmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı skandal ifadelerle Türk ordusunu hedef alan, HDPKK'lı Temelli hakkında re'sen soruşturma başlattı.
Terör örgütü PKK'nın 1 Ekim'de Ankara'daki alçak saldırı girişimi sonrası Türkiye önce TSK'nın Irak'ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatları ile daha sonra ise MİT'in Suriye'deki nokta operasyonları ile örgüte ağır darbe indirdi.

HDPKK'LI TEMELLİ TÜRKİYE'Yİ KARALADI: PKK'YI AKLADI
HDPKK'lı Sezai Temelli terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyen TSK'yı kınayıp teröristlere sahip çıkmıştı.

HDPKK'lı vekili Sezai Temelli, terör örgütü PKK'nın kanalına çıkıp Türk ordusunu hedef aldı. TSK'nın sivilleri öldürdüğü yalanını ortaya atan Temelli, PKK'ya yönelik operasyonları kınamıştı.

"Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor" diyen HDPKK vekili, "Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır." diye konuştu.

HESABI SORULACAK
Söz konusu skandal açıklamaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Temelli hakkında 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

