Eskişehir'de Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan Müslüman genç saldırıya uğradı

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" mitinginin ardından kayda geçen görüntülerin bir benzeri Eskişehir'de yaşandı. Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı olan Erzincanlı genç, bir azınlığın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 01:16 Güncelleme 25 Nisan 2024, 01:16
Eskişehir’de Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan Müslüman genç saldırıya uğradı

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de elinde Kelime-i Tevhid bayrağı olan Erzincanlı genç, bir azınlığın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı.


Erzincanlı genç, "Abi, üstünde Allah Muhammed" yazıyor diye açıklama yapmak zorunda kaldı. Küfür ve hakaret eşliğinde darp edilen genci savunanların olmamasıysa dikkat çekti.

AKILALMAZ TEHDİT
Müslüman genci tehdit eden gözü dönmüş provokatör küfürler yağdırarak, "10'a kadar sayıyorum bırakacaksın." dedi.

İSLAM'I VE MÜSLÜMANLARI HEDEF ALIYORLAR

İslam'ı ve Müslüman vatandaşları hedef alan provokatörler son olarak 1 Ocak 2024 sabahı Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atmıştı.

Aydemir'in milliyetçi ve muhafazakar olduğu öğrenilirken yaşanan hain saldırı günlerce gündemin ilk sıralarında yerini almıştı.

Filistin'e destek mitinginde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'i "sen Arap sevicisin" diyerek yumruklayan Ege Akersoy isimli provokatör hakkında karar 21 Şubat'ta açıklandı. Akersoy'un kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

KELİME-İ TEVHİD NE ANLAMA GELİYOR?

İslam dininin temelini ve imanın esaslarını ifade eden Kelime-i Tevhid, "Lâ ilâhe illallâh Muhammedü'r-Rasûlullah" ifadeleriyle okunuyor. İslâm'ın temel ilkesini oluşturan Kelime-i Tevhid, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir" anlamını taşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN