FETÖ'nün "emniyet imamı" Kemalettin Özdemir için hesap vakti! Kumpas içinde kumpas 'İpek'le yakın temas

FETÖ'nün "emniyet imamı" Kemalettin Özdemir 11 Eylül'de hakim karşısına çıkıyor. İddianamede Özdemir'in FETÖ'de hiyerarşik olarak üst sırada yer aldığı ve 'harekete geçiren' rolünde olduğuna dair detaylar yer aldı. Öte yandan Özdemir'in Pensilvanya'dan gelen talimatla DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e kurulan kaset kumpasını organize ettiği daha sonrasında "Beni de kandırdılar diyerek" kendisini aklamaya yeltendiği ifade edildi. FETÖ'nün KÖZ'e de kaset kumpası kurduğu görüntülerden 'İpek'lerin de haber olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün kasası firari vatan haini Akın İpek'in KÖZ'ün kontrolünde olduğu, İpek'in annesinin "Birinci oğlum Kemalettindir" dediği tanık beyanlarında mevcut.

Giriş Tarihi :31 Mayıs 2024 , 16:28 Güncelleme Tarihi :31 Mayıs 2024 , 18:19
FETÖ’nün emniyet imamı Kemalettin Özdemir için hesap vakti! Kumpas içinde kumpas ’İpek’le yakın temas

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kesintisiz bir şekilde yürütülüyor, en ufak bir zafiyete mahal verilmiyor.

FETÖ'nün "emniyet mahrem imamı" olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan cezalandırılması talep edilen Kemalettin Özdemir'in yargılanmasına 11 Eylül'de başlanacak.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucuna Özdemir'in "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 11 Eylül 2024'te görülmesini kararlaştırdı.

ÖRGÜTÜN TEPE YÖNETİMİYLE İRTİBAT KURDUĞU TESPİT EDİLDİ

İddianamede, Özdemir'in FETÖ'nün "emniyet mahrem imamı" olarak örgütsel faaliyetlerde bulunduğu, terör örgütünün tepe yönetimindeki kişilerle telefon irtibatı kurduğunun tespit edildiği anlatıldı.

Özdemir'in FETÖ mahrem yapılanmasının örgütsel iletişim yöntemi olan büfe, ankesör, kontörlü hatlar üzerinden çok sayıda örgüt üyesi ve yöneticisiyle irtibat kurduğu, bu durumun da HTS Analiz Raporu'nda sabit olduğu belirtildi.



HİYERARŞİK OLARAK ÜST SIRADA! 'HAREKETE GEÇİREN' ROLÜNDE

Uzun yıllar örgüt hiyerarşisi içerisinde sorumlu düzeyde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ifade edilen Özdemir'in, hiyerarşik olarak örgüt üyeleri üzerinde bir konumda olduğu ve örgütsel faaliyetlerin organizasyon ve icrasında "harekete geçiren" olarak rol üstlendiği hususunda hiçbir şüphenin bulunmadığı kaydedildi.

Mevcut delil durumu karşısında Kemalettin Özdemir'in terör örgütü içinde yönetici sıfatıyla aktif ve etkin görev üstlendiği, örgütün kuruluş amaçlarını, ideolojisini, fikir, faaliyet ve eylemlerini benimseyerek gönüllü örgüt hiyerarşisine dahil olduğu anlatılan iddianamede, Özdemir'in üzerine atılı "örgüt yöneticiliği" suçunu işlediği kanaatine varıldığı bildirildi.

22 YIL 6 AYA KADAR HAPİS

İddianamede, "Şüphelinin 2015'te Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne giderek vermiş olduğu ifade içeriğinde yer alan bilgiler, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanma şartları içerisinde yer alan, örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya, örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili olarak verilen elverişli bilgi kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte olduğu değerlendirilmiştir. Bu bilginin elverişliliği, örgütün örgütlenme biçimi, failin örgüt yapılanmasındaki konumu ile örgütte geçirdiği süre ve katıldığı faaliyetler gibi kıstaslar göz önüne alınarak mahkemece takdir edilmesi gerektiği değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Özdemir'in "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.



TALİMAT PENSİLVANYA'DAN İCRAAT 'KÖZ'DEN

FETÖ'nün "Emniyet imamı" Kemalettin Özdemir hakkında hazırlanan davayla eş güdümlü olarak örgütün çirkin yüzü bir kez daha gözler önüne serildi.

DGM SAVCISINA KADIN KUMPASI

Örgütün bir dönem "doktor imamlığı"nı yapan Bülent Çanakçı elebaşı Gülen'e dava açan dönemin DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e kadın gönderilip kayda alınması kumpasını Kemalettin Özdemir'in ayarladığını söyledi.

Özdemir'in kumpaslardan önce elebaşı Gülen'le yoğun telefon trafiği yürüttüğü ifadelerde yer aldı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Çanakçı "Kemalettin Özdemir'e Amerika'dan bir telefon geldi. Telefonda arayan şahıs kendisi ile Fetullah Gülen'in görüşeceğini söyledi. Ben de odadan çıkmak istedim, işaret ederek 'çıkma' dedi. Kemalettin Özdemir de olaya müdahale ettiğini her türlü evrakların boşaltıldığını ve evin temiz olduğunu, bir dikkatsizlikle bu olayın yaşandığını, ancak olayı örtbas edebileceğini Fetullah Gülen'e söyledi" dedi.



Çanakçı, Nuh Mete Yüksel konusunda şahit olduğu konuşmayı şöyle aktardı:

"Bana Gülen'in Nuh Mete Yüksel tarafından açılan davası ile ben, Emniyet'te Daire Başkanı Recep Gültekin, Emniyet Amiri Murat Çetiner, Samih Teymur, Emniyet Amiri Ahmet Sait Yayla ve Emniyet Amiri Murat Öztürk ilgileniyoruz dedi."

'BİZİ DE KANDIRDILAR DOKTOR'

Özdemir'e Nuh Mete Yüksel'e kurulan komployu sorduğunu anlatan Çanakçı şöyle konuştu:

"Arkadaşlar Nuh Mete ile ilgili bir olay anlattılar. Nihat Demirbüken bana FETÖ'cüleri kastederek 'Bunlar cemaat olmaktan çıktı, iyice yasa dışı örgüt yapısına döndüler, her türlü ahlaksızlığı işlettiriyorlar. Fetullah Gülen davasına bakan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e kurulan kumpası da bunlar yapmış, bunlardan uzak durmak lazım' dedi. Ben de bunu Kemalettin Özdemir'e sordum. Bana komployu anlattı. Ben de biliyorum ki Fetullah Gülen'in beraat ettirilmesi ile ilgili bizzat başında sizin bulunduğunuz beş kişilik ekip ilgileniyor. Siz emir vermeden de böyle bir kumpas yapılamazdı. 'Bu kumpası siz emrettiniz değil mi hocam' diye sordum. Ben bunu sorduktan sonra Kemalettin Özdemir birden bire ağlamaya başlayarak 'Bizi de kandırdılar doktor dedi, ama kız da çok istekliydi' yanıtını verdi."



'KÖZ'E DE KADIN GÖNDERİP FİLME ALMIŞLAR

DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e kurulan kadın komplosunun benzerinin dönemin emniyet imamı Kemalettin Özdemir'e de kurulduğu ortaya çıktı.

İddianamende tanık olarak dinlenen Çanakçı "2010'lu yıllarda Kemalettin Özdemir'in kadınlarla ilişkisinin bulunduğu görüntülere ilişkin videoların örgütün tüm mensuplarına gösterildiğini duymuştum. Bu görüntüler genellikle örgütte üst düzey görev yapan kişilere gösteriliyordu. Alt düzeydeki insanlar genelde bu tür görüntüleri görmemiş olabilirler" açıklamasını yaptı.

KÖZ'ÜN AĞZINDAN KUMPAS İTİRAFI: DIŞARIDAN TEMİN EDİLEN ÖZEL TEÇHİZATLI TV

FETÖ eliyle Nuh Mete Yüksel'e kurulan kaset kumpasına ilişkin itirafta bulunan Alaaddin Kaya ise Kemalettin Özdemir'in kumpas sürecini kendisine anlattığını söyledi.

"Gülen cemaatinin emniyet imamı olarak bilinen Kemalettin Özdemir bana olayı anlattı" diyen Kaya şu ifadeleri kullandı;

Nuh Mete Yüksel'in DGM Savcısı olduğu dönemde Fetullah Gülen ile ilgili hazırladığı soruşturma safhasında hatırladığım kadarıyla Yüksel'i itibarsızlaştırma amacıyla kumarhaneler kralı Sudi Özkan'ın avukatına ait Ankara'da yerini bilmediğim bir mekânda bir kadınla uygusuz haldeyken bir çekim gerçekleşmiştir. O gün Gülen cemaatinin emniyet imamı olarak bilinen Kemalettin Özdemir bana olayı şöyle anlattı: "Bahse konu evde bulunan televizyon cihazının aynısı dışarıda temin edilmiş ve içine çekim yapabilecek özellikler taşıyacak tarzda teçhizat yerleştirilerek televizyonlar takas edilmiş, kapı açıldığında cihazın kayda gireceği şeklinde sistemin kurulduğunu" bana samimi şekilde anlattı.



KÖZ VE FETÖ'NÜN KASASI İPEK'İN YAKIN BAĞI

Gelelim Kemalettin Özdemir'in FETÖ'nün kasası olarak bilinen firari vatan haini Akın İpek ve ailesi ile olan yakın temasına...

AKIN İPEK'İN ANNESİ... "BİRİNCİ OĞLU KEMALETTİN'DİR"

Alaaddin Kaya konuya ilişkin "İpek ailesi, Kemalettin Özdemir'i aileden bir fert kabul etmiştir. Melek Hanım oğullarından öte 'Birinci oğlum Kemalettin'dir' diye her fırsatta söylemiştir" diye konuştu.



İPEK, 'KÖZ'ÜN KASETİNDEN HABERDAR

O dönem FETÖ firarisi Akın İpek'le yaptığı görüşmeyi de anlatan Kaya, İpek'in KÖZ'ün bir kadınla olan görüntülerden haberdar olduğunu dile getirdi.

Şöyle konuştu;

Akın İpek, Kemalettin Özdemir'e ait bir kadınla görüntüsünü içeren kasetin kendisine ulaştığını izlemekten utandığını, adamlarına teşhis etmek için rica ettiğini, onların da 'maalesef doğrudur' dediklerini duyuyor. Kemalettin Özdemir'in oğlu Ahmet Özdemir, Akın İpek ile "emir kipi" şeklinde konuşmalar yaptığını Ahmet Özdemir'in bazı isteklerde bulunduğunu söyleyerek rahatsızlığını ifade ediyor. Ben de bu vesile ile böyle bir kaset ve içeriğinden haberdar oluyorum.



"AKIN İPEK KÖZ'ÜN KONTROLÜNDE BİRİYDİ"

FETÖ Çatı Davası'nda ifadesi alınan Nurettin Veren de Kemalettin Özdemir ve Akın İpek arasındaki yakın teması teyit etti.

Veren kendisine yöneltilen "Hamdi Akın İpek"le ilgili soruya " Çok önceden Samanyolu Koleji mütevelli heyetindeydi. Maddi durumu o zaman da iyiydi. Gülen'in her dakika irtibatta olduğu, para kaynağıydı. Kemalettin Özdemir'in kontrolünde biriydi. Kanaltürk'ü Gülen'in emriyle aldı. Sonra altın işine girdi. Oysa onun işi değildi" cevabını verdi.