F-16 satış anlaşması tamam! ABD Dışişleri: Türkiye F-16 satış mektubunu imzaladı

Son dakika haberleri... ABD Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı.' açıklamasında bulundu. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir açıklama gelmişti. İşte o açıklama...

Giriş Tarihi 06 Haziran 2024, 22:06 Güncelleme 07 Haziran 2024, 10:05
F-16 satış anlaşması tamam! ABD Dışişleri: Türkiye F-16 satış mektubunu imzaladı

İÇİNDEKİLER

ABD ile Türkiye arasında yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarının satışı ve mevcut filonun modernizasyonuna yönelik çok önemli bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından yapılan açıklamada ''Türkiye, F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı" denildi.




"BUGÜN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI"

ABD Büyükelçisi Flake, yeni F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doğru büyük bir adım atıldığını açıklamıştı.

Flake, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. Bu, ABD'nin ulusal güvenliği, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım" ifadelerini kullanmıştı.



"İLERİYE DÖNÜK ÖNEMLİ BİR ADIM"

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İlişkiler Bürosu bugün yaptığı açıklamada "ABD, Türkiye'nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD'nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri" ifadelerine yer verilmişti.



"TÜRKİYE İLE GÜVENLİK ORTAKLIĞI"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise Türkiye Cumhuriyeti Savunma ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ederek "Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. Bu, ABD'nin ulusal güvenliği, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım. Yoğun çalışmalarından dolayı TC Savunma Bakanlığı ve TC Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler" açıklamasında bulunmuştu.

MSB'NİN AÇIKLAMASI
Öte yanan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da, ABD'den alınacak F-16 uçaklarında son durumuna ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN