Başkan Erdoğan'dan bayram diplomasisi

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı nedeniyle dünya liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor. Başkan Erdoğan, bayramın ikinci gününde ilk olarak Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Haziran 2024 , 13:58 Güncelleme Tarihi :18 Haziran 2024 , 09:30
Başkan Erdoğan’dan bayram diplomasisi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı nedeniyle dünya liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor.

BAYRAMLAŞMADA İKİNCİ GÜN
Başkan Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Erdoğan, bayramın Gazze'deki İsrail zulmü nedeniyle buruk geçtiğini, bayramın İslam alemine huzur ve refah getirmesi temennisini dile getirdi. Erdoğan, Malezya Başbakanı'nın ve bütün Malezya halkının Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

İLK GÜN HANGİ LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ?
Başkan Erdoğan, bayramın ilk gününde sırasıyla Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, İslam dünyasının, Gazze'deki İsrail zulmü nedeniyle Kurban Bayramı'nı buruk geçirdiğini belirtti.

Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'in ve tüm Pakistan halkının Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Başkan Erdoğan’dan bayram diplomasisi

BAE DEVLET BAŞKANI NAHYAN
Başkan Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüşmesinde, kan ve gözyaşının hakim olduğu işgal altındaki Filistin topraklarında, barış ve huzur içerisinde yaşanan bayramlara kavuşma dileğini ifade etti.

Erdoğan görüşmede, Al Nahyan ve tüm BAE halkının Kurban Bayramı'nı da kutladı.

SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ SELMAN
Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Prens Selman ile yaptığı görüşmede, İslam aleminin bu zor zamanlarda birliğinin önemli olduğunu belirterek, Suudi Arabistan'ı Gazzeli şehit ve yaralı ailelerinden oluşan 1000 kişiyi hac için ülkelerinde ağırlama kararından dolayı tebrik etti.

Görüşmede Erdoğan, Selman ve tüm Suudi Arabistan halkının Kurban Bayramı'nı kutladı.



IRAK CUMHURBAŞKANI ABDULLATİF REŞİD

Başkan Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reşid ile görüşmesinde, İslam dünyasının en özel günlerinden bayramların bayram tadında yaşanması ve Filistin toprakları başta olmak üzere, İslam alemine huzur, mutluluk ve bereket getirmesi dileklerini iletti.

Görüşmede Erdoğan, Iraklı mevkidaşının ve tüm Irak halkının bayramını tebrik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN