Başkan Erdoğan Beştepe'de Bahçeli ile bir araya geldi

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Saat 16.05'te başlayan görüşme sona erdi. İki liderin siyasetteki normalleşme ve yeni anayasa süreci masaya yatırıldı. Başkan Erdoğan ve Bahçeli bu yıl 4. kez görüşmüş oldu. Başkan Erdoğan, bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz darbe girişimine karşı şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı, Türkiye'nin bekasının teminatı olmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2024, 21:05 Güncelleme 26 Haziran 2024, 18:16
Başkan Erdoğan Beştepe’de Bahçeli ile bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.


KÜLLİYE'DE KRİTİK TEMAS SONA ERDİ
Saat 16.05'te başlayan ve Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme sona erdi. Basına kapalı görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmede Cumhur İttifakı'nın birliği, beraberliği ve dayanışmasına ilişkin karşılıklı mesajlar verildi.

MASADA HANGİ KONULAR VARDI
Seçim sonrası üçüncü kez bir araya gelen liderlerin siyasetteki normalleşme ve yeni anayasa sürecini masaya yatırdı. Erdoğan ve Bahçeli bu konularda çeşitli istişarelerde bulundu.



ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ DEĞERLENDİRİLDİ
İki lider, CHP Genel Merkezi'ndeki Erdoğan-Özel görüşmesini de değerlendirdi.


BU YIL DÖRDÜNCÜ GÖRÜŞME
Başkan Erdoğan ve Bahçeli bu yıl içerisinde 4. kez görüşmüş oldu. İlki 11 Ocak'ta, ikincisi 29 Nisan'da 3.'de 10 Mayıs'ta gerçekleşmişti.

SALDIRILARIN ARKASINDAKİ AKLI NET BİÇİMDE GÖRÜYORUZ
Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı'nın sapasağlam ayakta olduğunu vurgulayarak, "Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, o saldırıların arkasındaki aklı gayet net biçimde görüyoruz." dedi.

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz darbe girişimine karşı şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı, Türkiye'nin bekasının teminatı olmuştur." diye konuştu.

Son 8 yıldır ülkeye hizmet mücadelesini, aynı hissiyatı taşıdıkları, ülke ve millet adına aynı duyguları paylaştıkları ittifak ortağı MHP ile omuz omuza yürüttüklerini belirten Erdoğan, "Cumhur İttifakı, her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa bile Türkiye adına, milletimiz adına birdir, tek yürektir, tek ruh, tek vücuttur. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan doğruya Cumhur İttifakı'nın birliğine, bütünlüğüne, insicamına yapılmıştır. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz. Bu saldırılara müsamaha göstermeyiz, geçit vermeyiz. Oynanan oyunun da farkındayız." ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI SARSILMADAN AYAKTA KALACAKTIR

Başkan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İtibar suikastlarıyla, haysiyet cellatlarıyla, affedersiniz bitleri kanlanan FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, o saldırıların arkasındaki aklı, maksadı ve karanlık odaları gayet net biçimde görüyoruz. Şunu açık açık ifade etmek isterim ki bunların meselesi, Milliyetçi Hareket Partisinden ziyade Türkiye'nin güvencesi olan Cumhur İttifakı'dır. Allah'ın izniyle bu tuzağa düşmeyeceğiz, milletimizi de düşürmeyeceğiz. Şunu herkes görsün, anlasın ve zihnine adeta mıh gibi kazısın. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve ülkemizin, milletimizin selameti adına, sarsılmadan ayakta kalacaktır."

Etrafı ateş çemberiyle kuşatılmış olan Türkiye'yi karşılaştığı risklerden koruyan en güçlü kalkanın Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi bekasına yönelik tüm tehditlerden, sahil-i selamete çıkaracak olanın da yine Cumhur İttifakı olduğunu söyledi.

ESKİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇSİNLER
Başkan Erdoğan, "Biz arzu ve temenni ediyoruz ki, ittifaka katılamaz ama ana muhalefet de bu riskleri görsün, bu tehditleri anlasın, Türkiye'nin geleceği adına daha makul, daha yerli ve milli bir zeminde dursun. En azından demokrasimizi, ülkemizin bekasını, milli çıkarlarımızı savunma konusunda eski kötü alışkanlıklarından vazgeçsinler. Bunu ister yaparlar isterlerse yapmazlar, elbette kendileri bilir." diye konuştu.

TÜM SALDIRILARA BİRLİKTE GÖĞÜS GERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Cumhur İttifakı'nın sarsılmadan yoluna devam edeceğini, Türkiye'nin ve Türk milletinin umudu olmayı uzun seneler boyunca sürdüreceklerini kaydeden Erdoğan, "Müttefikimiz MHP ile, Sayın Devlet Bahçeli ile hem Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılara hem de tek tek partililerimize yönelik saldırılara, sinsi planlara, fitne hareketlerine bütün bunlara karşı bir olmaya, diri olmaya, tüm saldırılara birlikte göğüs germeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşerek gündemdeki konuları detaylıca ele alacaklarını açıklayan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın hangi badireleri aşarak bugünlere geldiğini anlatan bir videoyu partililere izletti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN