Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan NATO üyelerine Gazze çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya'nın başkenti Varşova'da, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski ve Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası basın açıklamasında bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki zulme karşı İsrail'i destekleyen üyelere çağrıda bulundu. Fidan "(NATO) İttifak üyesi ülkelerin birbirlerine yaptırım uygulaması müttefiklik ruhuyla bağdaştırmıyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2024, 14:42 Güncelleme 26 Haziran 2024, 16:46
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan NATO üyelerine Gazze çağrısı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Varşova temasları çerçevesinde Polonyalı mevkidaşı Radoslaw Sikorski ile görüştü.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2 günlük resmi ziyaret için Polonya'nın başkenti Varşova'ya ulaştı. Varşova temaslarına başlayan Bakan Fidan, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkiler, NATO'nun Avrupa kanadının güçlendirilmesi ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi konular ele alındı.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş da görüşmede hazır bulundu.

KRİTİK TOPLANTI
Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski ve Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

NATO ÜYELERİNE GAZZE ÇAĞRISI
Toplantı sonrası basın açıklamasında bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki zulme karşı İsrail'i destekleyen üyelere çağrıda bulundu. Fidan "(NATO) İttifak üyesi ülkelerin birbirlerine yaptırım uygulaması müttefiklik ruhuyla bağdaştırmıyor" ifadelerini kullandı.

Fidan'ın açıklamaları şu şekilde:

(NATO) Müttefiklik terörle mücadele gibi son derece hassas bir konuda, tüm üyelerin birbiriyle azami dayanışma içinde olmasını gerektirir.

İsrail'e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler vakit çok geç olmadan bu tutumlarını gözden geçirmelidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN