Nebbaş nedir, ne demek? Başkan Erdoğan'ın söylediği siyasi nebbaşlık ne anlama geliyor? Kelime anlamı...

Siyasi nebbaşlık nedir, ne demek sorusu son dakikalarda arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Başkan Erdoğan'ın konuşmasında söylediği sözün anlamı merak konusu oldu. Peki, siyasi nebbaş nedir, ne demek? Başkan Erdoğan'ın söylediği siyasi nebbaşlık ne anlama geliyor? İşte kelime anlamı...

Giriş Tarihi 26 Haziran 2024, 12:18 Güncelleme Tarihi 26 Haziran 2024, 12:42
Nebbaş nedir, ne demek? Başkan Erdoğan’ın söylediği siyasi nebbaşlık ne anlama geliyor? Kelime anlamı...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son konuşmasında kullandığı "siyasi nebaşlık" terimi, sosyal medyada ve arama motorlarında merak edilen konuların arasında yerini aldı. Peki, siyasi nebbaşlık nedir, ne demek? Başkan Erdoğan'ın söylediği Siyasi nebbaşlık ne anlama geliyor? İşte detaylar!

"BUNUN ADI SİYASİ NEBBAŞLIKTIR"

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, "15 insanımızı kaybettiğimiz bir felaket üzerinde tepinenleri milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Siyasi bir fırsatçılık ile karşı karşıyayız. Bunun adı siyasi nebbaşlıktır. Bu kansızların milletin sinir uçları ile oynama girişimleri asla masum değildir." ifadelerini kullandı.

NEBBAŞ NE DEMEK?

"Nebbaş", Türkçede genellikle "ölüyle birlikte gömülen değerli eşyaları çalan kimse" olarak tanımlanır. Bu kişiye "ölü soyucu" veya "kefen soyucu" da denilmektedir.

NEBBAŞ TDK ANLAMI

Cevap: Mezar soyguncusu

Nebbaş kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alır.

Kökeni Arapça "nebbāş" kelimesinden gelir.

Türkçede "mezar soyguncusu" olarak anlam kazanmıştır.

Nebbaş, özellikle tarihte veya edebiyatta kullanılan bir terimdir.