Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NUN Okullarında torununun mezuniyet törenine katıldı

NUN Okullarının 4. Mezuniyet Töreni, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Sadık Albayrak’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Aralarında Başkan Erdoğan'ın torunu, Ahmet Akif Albayrak'ın da bulunduğu öğrencilerin mezuniyet coşkusuna duygulu anlar da eşlik etti. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Hep söylediğim gibi; ‘aşkınan koşan yorulmaz.’ Yorgunluğu hissettirmeyecek, sizi geceleri dahi ayakta tutacak, koştukça daha da ileriye gitme isteği uyandıracak idealleriniz olsun." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2024, 15:52 Güncelleme 29 Haziran 2024, 20:57
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NUN Okullarında torununun mezuniyet törenine katıldı

İÇİNDEKİLER

2023-2024 eğitim öğretim dönemini başarıyla geride bırakan NUN Okullarında mezuniyet sevinci yaşandı.

Kurucusunun Berat Albayrak ve Yönetim Kurulu Başkanının Esra Albayrak olduğu NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan NUN Okulları, kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışında birçok prestijli üniversiteden kabul alan mezunları arasına bu yıl 69 öğrencisini daha uğurladı. Aralarında Başkan Erdoğan'ın torunu, Ahmet Akif Albayrak'ın da bulunduğu öğrencilerin mezuniyet coşkusuna duygulu anlar da eşlik etti.

Başkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldıBaşkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldı

Mezuniyet törenine katılan Başkan Erdoğan konuşmasında, "Bundan 10 sene önce, milli manevi değerlerine bağlı "iyi insan yetiştirmek" gayesiyle kurulan NUN Okullarının da tıpkı yavrularımız gibi, günbegün büyümesine olgunlaşmasına yakından şahitlik ettik. Fıtratı koruyan bir terbiye anlayışıyla eğitime yaklaşan bu güzide kurumda görüyorum ki, öğrenciler hayata çift kanatlı hazırlanıyor. Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan, diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor." ifadelerine yer verdi.

"HEP SÖYLEDİĞİM GİBİ; 'AŞKINAN KOŞAN YORULMAZ'"
Yaptığı konuşmada, "'Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir davası olmalı.' Çünkü insana yaşadığını hissettiren aldığı nefes ve atan kalbi değildir. İnsana yaşadığını asıl hissettiren, kendisini aşkın bir davaya adaması ve o dava uğruna mücadele vermesidir. Kendiniz için, Türkiye için, ümmet için, insanlık için kurduğunuz hayalleriniz olsun. Hep söylediğim gibi; 'aşkınan koşan yorulmaz.' Yorgunluğu hissettirmeyecek, sizi geceleri dahi ayakta tutacak, koştukça daha da ileriye gitme isteği uyandıracak idealleriniz olsun." diyerek öğrencilere nasihatte bulunan Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından, mezuniyet törenine onur konuğu olarak katılan hocası, Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ı gençlere seslenmek üzere takdim etti.

2022 senesi Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü sahibi de olan Karaman gibi nice ismin, geçmişte olduğu gibi bugün de duruşuyla bizlere örnek olmaya; fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğini vurgulayarak hitabını sonlandıran Erdoğan, torununa diplomasını verdi.

Mezun öğrencilerin alana girişine, Necip Fazıl'ın şiirlerinden bestelediği "Surda Bir Gedik Açtık" ve "Sakarya Türküsü" adlı eserlerini seslendiren Yücel Arzen eşlik etti.

10 sene önce ülkesinde yaşanan iç savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan, Türkçeyi öğrenerek eğitim hayatını ülkemizde sürdüren ve bu sene tam burslu olarak dünyanın en prestijli mühendislik okullarından Caltech'ten kabul alan Muhammed Halil, 2023-2024 mezunlarını temsilen bir konuşma yaptı. Okul derece ödülünü ülkesini terk etmek zorunda kalmış ya da kendi topraklarında soykırıma uğramış çocuklara ithaf eden Muhammed, arkadaşlarına dayanışma, üretkenlik ve ortak gaye ile daha iyi bir geleceğin mümkün olacağını ve bölgenin sorunlarının çözülebileceğini ifade etti.

Başkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldıBaşkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldı

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucusu Berat Albayrak ve Yönetim Kurulu Başkanı Esra Albayrak'ın konuşmalarının da yer aldığı tören, öğrencilerin diplomalarını alması ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Başkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldıBaşkan Erdoğan NUN Okulları mezuniyet törenine katıldı

BERAT ALBAYRAK'TAN MALCOLM X ÖRNEĞİ
Törende konuşan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Malcolm X'ten örnek vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"Çok zor bir dünya ile kültürel anlamda manevi anlamda bir medeniyet sorgulamasının olduğu dünya ile muhatabız. Birçok medeniyetin yıkıldığı yok olduğu tehdit altında kaldığı bir iklimde çok önemli bir hususu hiçbir zaman unutmamamız lazım. O da şudur; Bütün dünya medeniyetinin uykuya daldığı hakikate karşı kör sağar olduğu bir iklimde Malcolm X'in çok güzel bir sözü var; Bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeterli. Girdiğiniz her mecliste İnşallah uyuyanları uyandırmayı rabbim sizlere nasip etsin. Rabbim İnşallah bulunduğunuz ortamları hakkı, adaleti, güzelliği ve iyiliği emredenlerden olmayı nasip etsin."

NUN OKULLARI HAKKINDA
NUN Okulları, Uluslararası Bakalorya eğitim programını ve MEB müfredatını birleştirerek öğrencilerine özgün bir eğitim sunar. Bu eğitim felsefesi ile kültürlerarası anlayışa sahip, araştıran, sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içinde hareket eden, duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlar.
123'ü uluslararası, 1000'e yakın öğrencisi olan NUN Okulları; sahip olduğu çok kültürlü, yapılandırılmış ve güvenli okul iklimi ile öğrencilerinin hayata hazırlanmalarını sağlar, akademik ve bireysel gelişimlerini destekler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN