Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesini ziyaret edecek: "Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edeceğini belirterek, "Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2024, 20:16 Güncelleme 04 Temmuz 2024, 06:27
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesini ziyaret edecek: Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İklim Dostu Çevreye Saygılı Şehirler" ve "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefleri için gece gündüz çalışacaklarını bildirdi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yegane önceliğin millet olduğunu, ilk işlerinin de depremzedelerin mutluluğu olduğunu belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatanın havasını, suyunu, toprağını korumakta kararlı olduklarının altını çizerek, iklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarını uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Bu kapsamda "Çevre ve İklim Toplantısı"nı gerçekleştirdiklerini bildiren Kurum, geleceğin teminatı çocuklara güzel bir gelecek bırakacaklarını kaydetti.

TARİH BELLİ OLDU
"Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var."
ifadesini kullanan Kurum, bugün Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısını gerçekleştirdiklerini, cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacaklarını, vatandaşlarla bir araya geleceklerini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. (2 Temmuz 2024)Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. (2 Temmuz 2024)

HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Kurum, şunları kaydetti:

"Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız. Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak."

''GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ''

Bakan Kurum, başkanlığında gerçekleştirdikleri toplantı kapsamında, küresel bir modele dönüşen "Sıfır Atık Hareketi", iklim değişikliği, Depozito Yönetim Sistemi, denizlerdeki çevre denetimi, sera gazı emisyon azaltımı, uluslararası iklim müzakereleri, korunan alanlar, yeşil dönüşüm, bisiklet yolları, mikromobilite uygulamaları, ekolojik koridorları ve millet bahçelerinde gelinen son noktayı değerlendirdikleri bilgisini verdi.

Kurum, "İklim Dostu Çevreye Saygılı Şehirler için, 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerimiz için gece gündüz çalışacağız." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN