Osmanlı'nın son sarayı olan ve ihtişamlı tarihine ışık tutan Yıldız Sarayı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkan Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından gözler sarayın konumu, giriş ücreti ve Müzekart kullanımı gibi detaylara çevrildi. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? Müzekart geçerli mi?
Yıldız Sarayı Tarihe Açıldı! Ziyaret İçin Tüm Detaylar...
Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını günümüze taşıyan son sarayı Yıldız Sarayı, uzun süren restorasyonun ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da gerçekleşen resmi açılışın ardından, 20 Temmuz'dan itibaren tarih ve kültür meraklılarını ağırlamaya başlayacak.
Bekleyiş Sona Eriyor
Uzun yıllar süren restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından yenilenen Yıldız Sarayı'nda, "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" gibi tarihi yapılar, ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Mabeyn Köşkü, yakın zamana kadar Cumhurbaşkanlığı kabullerinde de kullanılıyordu.
Hamid Bahçesi de Ziyaretçilerini Bekliyor
Tarihte "Hamid Bahçesi" olarak anılan ve zengin bitki çeşitliliği, yapay su yolu ve özel peyzaj tasarımıyla göz alıcı bir güzelliğe sahip olan bahçe de, açılışın ardından ziyaret edilebilecek.
Giriş Ücretsiz Olacak
Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, sarayın ilk aşamada ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini açıkladı. Yıldız, daha sonra bir ücretlendirmeye gidilebileceğini belirtirken, Müzekart sahiplerinin her zaman ücretsiz olarak sarayı ziyaret edebileceklerini vurguladı.
Yıldız Sarayı Nerede, Nasıl Gidilir?
İstanbul Beşiktaş'ta yer alan Yıldız Sarayı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs ve vapur seferleriyle kolaylıkla ulaşmak mümkün.
Osmanlı'nın Son Sarayı: Yıldız Sarayı
Sultan III. Selim zamanında temelleri atılan ve Sultan II. Abdülhamid tarafından genişletilerek devlet sarayı haline getirilen Yıldız Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerine ışık tutması açısından büyük önem taşıyor.
Sultan II. Abdülhamid'in İzleri Ziyaretçileri Bekliyor
Açılışla birlikte Sultan II. Abdülhamid'in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler ile Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyüklerinden biri olan kütüphanesi de ilk kez ziyaretçilere açılacak. Ziyaretçiler, "Muhibbi" mahlasıyla şiirler yazan Kanuni Sultan Süleyman'a ait bir divan, Matrakçı Nasuh'un Kanuni'nin Irak seferini anlattığı kitap ve Katip Çelebi'nin "Cihannüma"sı gibi nadir eserleri görme fırsatı bulacaklar.