Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum, Netanyahu Hükümeti üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen Gazze’de kalıcı ateşkes çalışmaların önemine değinilirken, uluslararası topluma Netanyahu Hükümeti üzerinde gerekli baskı kurulması için çağrıda bulunuldu.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2024, 17:23 Güncelleme Tarihi 10 Ağustos 2024, 13:57
Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum, Netanyahu Hükümeti üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen çabaları takdir ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de kalıcı ateşkes çalışmaların önemine değinilirken Filistinlilerin ateşkes konusunda gösterdiği yapıcı tutumun İsrail tarafından da sergilenmesi gerekmesi vurgulandı.



Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen çabaları takdir ediyoruz. Söz konusu ülkelerin liderleri tarafından bugün yapılan açıklamada yer alan hususların hayata geçirilmesini destekliyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararında yer alan üç aşamalı plan, barış için uygun bir zemin teşkil etmektedir. Filistinlilerin ateşkes konusunda gösterdiği yapıcı tutumun İsrail tarafından da sergilenmesi gerekmektedir. Uluslararası toplum, Netanyahu Hükümeti üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır."



BAKAN FİDAN: CANİLER ER YA DA GEÇ YARGILANMALI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile İstanbul'da Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında dünyaya çağrıda bulunmuştu.

Gazze'ye insani yardımlar konusunda uluslararası toplumun, İsrail'e baskı uygulamak ve Filistinlilerin açlığa mahkum edilmesini engellemek zorunda olduğunu belirten Fidan, "Gazze'deki katliamın failleri cezasız kalmamalı. Bu caniler uluslararası mahkemelerde er ya da geç hesap vermeli." dedi.



"İSRAİL'E DESTEK VERENLER SUÇ ORTAĞIDIR"

Fidan, "İsrail'e kayıtsız şartsız destek verenlere, İsrail'e sürekli silah sevkiyatı yapan ülkelere sesleniyorum. Gerilimi tırmandıranın kim olduğu apaçık ortada. Faturayı yanlış yere kesme alışkanlığından vazgeçin. Orta Doğu'da barış ve huzuru sağlamanın yolu, İsrail'in çılgınlıklarını dizginlemekten geçiyor. İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyenler, Gazze'deki katliamın suç ortağıdır." diye konuştu.



"VİCDAN SAHİBİ DİĞER ÜLKELERİ DE LAHEY'DEKİ BU DAVAYA MÜDAHİL OLMAYA BURADAN DAVET EDİYORUZ"


Görüşmede Gazze konusunun da görüşüldüğüne değinen Fidan, "Mısır ziyaretim esnasında El-Ariş'te ve Refah'ta durumun ne olduğunu bizzat yerinde görme imkanı buldum. Türkiye olarak Gazze'ye 56 bin tonu aşkın insani yardım malzemesi gönderdik." dedi.

Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardımda bulunan ülke konumunda olduğunu belirterek, yardım eli uzatan herkese müteşekkir olduğunu ifade etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN