Meclis'te yumruklar konuştu! Can Atalay oturumunda Ahmet Şık'tan 'TİP'ik provokasyon: AK Parti'yi hedef alan rezil sözler

TBMM, Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplandı. TİP İstanbul vekili Ahmet Şık, kürsüde skandal bir provokasyona imza attı. Şık, AK Parti sıralarına dönüp "Sizde utanma yok. Zerre miskal utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" deyince Meclis'te tansiyon yükseldi. Oturuma ara verilmesine rağmen tansiyon dinmedi. Ahmet Şık aradan sonra kürsüde AK Parti milletvekillerine dönerek "Gelmiş geçmiş en büyük vatan haini terörist sizsiniz" deyince Meclis'te yumruk yumruğa kavga çıktı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2024, 14:53 Güncelleme Tarihi 16 Ağustos 2024, 18:54
Meclis’te yumruklar konuştu! Can Atalay oturumunda Ahmet Şık’tan ’TİP’ik provokasyon: AK Parti’yi hedef alan rezil sözler

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Can Atalay özel oturumu için yeterli sayıya ulaşıldı.

AK Parti toplantıya iştirak ederken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu katılım sağlamadı.




FİLİSTİN OTURUMUNA GELMEYEN ÖZGÜR ÖZEL CAN ATALAY OTURUMUNA GELDİ!

Dün ayağı kırıldığı için mazeret sunan ve tarihi 'Filistin Özel Oturumu'na katılmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Can Atalay için TBMM Genel Kurulu'na geldi.


MECLİS'TE 'TİP'İK PROVOKASYON

TİP İstanbul vekili Ahmet Şık, kürsüde skandal bir provokasyona imza attı.

Şık, AK Parti sıralarına dönüp "Sizde utanma yok. Zerre miskal utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" deyince Meclis'te tansiyon yükseldi.



AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Şık'a tepki gösterdi. Ahmet Şık da "Kes sesini diye bağırarak" Meclis'i sabote etti. Daha sonrasında AK Parti ve muhalefet bloğu arasında gerginlik yaşandı.

Meclis Başkanvekili Bekir BozdağMeclis Başkanvekili Bekir Bozdağ

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ oturuma ara verdi.

TBMM'de yumruklar konuştuTBMM'de yumruklar konuştu



AK PARTİLİ VEKİLLERE "VATAN HAİNİ" DEDİ, ORTALIK BİR KEZ DAHA GERİLDİ

Ahmet Şık aradan sonra kürsüde AK Parti milletvekillerine dönerek "Gelmiş geçmiş en büyük vatan haini terörist sizsiniz" deyince Meclis'te yumruk yumruğa kavga çıktı.

İşte kavganın en net görüntüsü:

Kargaşada yumruk yiyen TİP vekili Ahmet Şık'ın daha sonra AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'a yumruk atmaya çalıştığı görüldü.

Genel Kurulda arbede yaşandı. Genel Kurulda arbede yaşandı.

İKİ VEKİLE DE KINAMA CEZASI VERİLDİ

TBMM Genel Kurulundaki arbede dolayısıyla TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

Genel Kurulun, CHP'nin "Anayasa Mahkemesinin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması" önergesini ele aldığı olağanüstü toplantısındaki usul tartışmaları sırasında yaşanan arbede dolayısıyla belli aralıklarla oturuma ara verildi.

Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un grup başkanvekillerini görüşmeye davet ettiğini bildirdi.

Genel Kurulda arbede yaşandı. Genel Kurulda arbede yaşandı.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN ANLAŞTIĞI BELİRTİLDİ

Görüşmenin ve araların ardından Genel Kurulu TBMM Başkanı Kurtulmuş yönetmeye başladı.

Grup başkanvekillerinin anlaştığını dile getiren Kurtulmuş, dün TBMM Genel Kurulunda Cumhuriyet tarihinin en önemli oturumlarından birisinin gerçekleştirildiğini vurguladı. Kurtulmuş, dün, bütün dünyaya örnek teşkil eden, bütün partilerden milletvekillerinin katıldığı, dünyaya örnek olacak oturumun yapıldığını hatırlattı.

Temiz dil ve temiz davranış içinde sürecin devam etmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, Genel Kurulun bugünkü görüşmelerinin süreceğini söyledi.

Genel Kurulda arbede yaşandı. Genel Kurulda arbede yaşandı.

AHMET ŞIK'IN İTHAMLARI İÇTÜZÜĞE AYKIRI

Görüşmeler sırasındaki arbede dolayısıyla Şık ve Özalan ile ilgili grup başkanvekillerinin uzlaşısıyla ortak karar alındığını dile getiren Kurtulmuş, TİP İstanbul Milletvekili Şık'ın bugünkü birleşimdeki sözlerinin İçtüzüğün 160'ncı maddesinin birinci fıkrasının 3 numaralı bendi kapsamında olduğunu ve kınama cezası gerektirdiğini kaydetti.

Kurtulmuş, Şık'a kınama cezası verilmesini teklif ederek oylamaya sundu. Oylamada, Şık'a kınama cezası verilmesi kabul edildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Özalan'ın fiilinin ise İçtüzüğün 160'ncı maddesinin birinci fıkrasının 5 numaralı bendi kapsamında olduğunu ve kınama cezası gerektirdiğini söyleyen Kurtulmuş, Özalan hakkında kınama cezası teklif etti. Oylama sonucunda Özalan'a kınama cezası verilmesi kabul edildi.

Kurtulmuş, daha sonra genel görüşme önergesinin ön görüşmelerini başlatarak ilk sözü Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya'ya verdi.



"PKK SEMPATİZANININ DİLİ KİRLİ! TİP VE DEMLİ'LER KÜFÜR ETTİ"

İnan ise yaşananlara ilişkin resmi X hesabından şu paylaşımda bulundu:

PKK Sempatizanı Ahmet Şık'ın kirli dili yüce meclisimize yakışmayan görüntülere sebep olmuştur. TİP ve DEM Partinin sıralarından ağza alınmayacak küfür ve hakaretler edilmiştir.



Bizi bu millet buraya Cumhurbaşkanımıza, ailemize, karakterimize, partimize alçakça küfürler edilsin diye elbette göndermedi!

Kavga sonrası görevliler yerdeki kan damlalırını temizlediKavga sonrası görevliler yerdeki kan damlalırını temizledi


"YARALANAN MİLLETVEKİLLERİ VAR"

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş, TBMM'deki gerilim sonrası son durumu aktardı.



"TBMM'de son yıllarda çıkan en büyük kavga bugün yaşandı" diyen Yeşiltaş, bazı milletvekillerinin yaralandığını söyledi.

Görüntülerde yerde kan izleri olduğu gözlemlendi.