Telegram'a Fransız sansürünün arka planı: Pavel Durov neden gözaltına alındı? Mossad'ın planı ve Gazze gerçeği... | Macron ilk kez konuştu

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının arka planında "Siyonist baskı" ve Batı ile bilgi paylaşmaması yatıyor. Gazze'deki İsrail soykırımı, Rusya-Ukrayna savaşı ve Fransa'nın Afrika'da güç kaybı Telegram'a yapılan baskının sebepleri arasında gösteriliyor. Durov'un gözaltına alınmasında özellikle MOSSAD parmağı olduğu ve plan çerçevesinde Telegram'ın kontrolünün ele geçirilmesi hedefleniyor. Öte yandan Batı'nın ikiyüzlü tavrı burada da karşımıza çıkıyor. Öyle ki Pavel Durov, Rusya Devlet Başkanı Putin'e orta parmak kaldırdığında alkışlayanlar bu kez baskı için gözaltına alıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2024, 10:02 Güncelleme Tarihi 27 Ağustos 2024, 01:10
Telegram’a Fransız sansürünün arka planı: Pavel Durov neden gözaltına alındı? Mossad’ın planı ve Gazze gerçeği... | Macron ilk kez konuştu

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve sahibi Rus asıllı milyarder Pavel Durov, 25 Ağustos'ta Fransa'da gözaltına alındı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Durov'un, Telegram'daki moderatör eksikliği ve polisle işbirliği yapılmaması nedeniyle platformda çok sayıda suçun işlenmesine izin verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.

Pavel DurovPavel Durov

ARKA PLANDA SİYONİST BASKI VAR!
Ancak Durov'un tutuklanmasındaki arka plan ise terör devleti İsrail'in Telegram'daki sansür talebini reddetilmesi olarak gösteriliyor. Telegram Gazze'deki kanallara sansür uygulamadığı için Filistinliler seslerini buradan duyuruyor.

Telegram kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alındıTelegram kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alındı

Öte yandan Batı'nın Telegram'a için yapılan ithamların hepsi, Meta platformları içinde de geçerli...Dünyanın en büyük dolandırıcılık, pedofili ve terörizm platformu olan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta da benzer sorunlar yaşanmakta, ancak bu platform Telegram'ın aksine İsrail yanlısı bir tavır takınarak Filistin'e sansür uyguladığı için dokunulmuyor...

TELEGRAM'DAN SAVUNMA: AB YASALARINA UYUYORUZ
Mesajlaşma uygulaması Telegram, şirketin Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu duyurarak, kurucusu Pavel Durov'a yönelik suçlamaları "saçmalık" şeklinde nitelendirdi.

DUROV'UN GÖZALTINA ALINMASININ ARKA PLANI
Telegram Gazze'deki İsrail soykırımı ve katliamının ana tanıklarından biri... Bu durum yabancı sosyal medya hesapları tarafından da paylaşılıyor. Gazze'de yaşayan gazeteciler tarafından Siyonistlerin çocukları katlettiği binlerce videoyu Telegram kanalları aracılığıyla duyurdu. İsrail ise bu bilgi akışını durdurmaya çalıştı bunun neticesinde de 100'den fazla gazeteci katledildi.

NATO TELEGRAM'I KONTROL EDEMİYOR
Ukrayna meselesinde de Telegram'dan akan bilgiler NATO tarafından kontrol edilemiyor. Birçok kişi de Telegram'ı doğrudan sahadan bilgi geldiği için bilgi kaynağı olarak kullanıyor...

Wagner'in Telegram kanalları üzerinden haberleştiği biliniyor. Özellikle Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta öldürülen "NATO askerleri" Telegram kanallarında paylaşılıyor. Bu durum CIA ile NATO'yu zor durumda bırakıyor.

AFRİKA'DA FRANSIZ ORDUSUNA ZARAR VERDİ
Fransa'nın Telegram'a uyguladığı baskının bir diğer sebebi ise Fransız ordusuna Afrika'da verilen zarar... Afrikalılar, Fransız işgal güçlerine karşı örgütlenmeyi Telegram üzerinden organize ediyor.

PUTIN'E ORTA PARMAK KALDIRIP BATIDAN ALKIŞ KAPMIŞTI
Telegram bir dönem Rusya'da da baskı görmüştü. 2011 yılında Durov, Rus hükümetinin sosyal medya platformundaki hükümet karşıtı figürlerin hesaplarını iptal etmesini talep ettiğini söyledi. Durov, bu talebi yerine getirmediği gibi, "Putin'e orta parmak kaldırarak" medyada yayınladı ve Batı'dan alkış aldı.

Durov, 2014'te Rusya-Ukrayna arasında yaşanan olaylarda da Rus hükümetine bilgi vermeyi reddetti. O dönem Batı tarafından desteklendi.

Durov 2017 yılında Rus Federal Günvelik Servisi'ni de trollemiş ve onlara Telegram'ın ʺşifreleme anahtarlarınıʺ göndermişti.Durov 2017 yılında Rus Federal Günvelik Servisi'ni de trollemiş ve onlara Telegram'ın ʺşifreleme anahtarlarınıʺ göndermişti.

Aynı yıl Rusya'dan ayrılarak, Rusya'nın "bilgi çağını yakalayamadığını" iddia etti. Kısa süre sonra Fransız ve BAE vatandaşlığı aldı ve Rusya'ya geri dönme planı olmadığını söyledi.

Aynı Durov bugün ise ABD ve İsrail'e kullanıcı bilgilerini vermeyi reddettikten sonra "terörist faaliyetleri desteklemek" ve "pedofili" amacıyla kullanmak suçlamasıyla Fransa tarafından gözaltına alındı ve 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

GİZLİ SERVİSLER MÜHENDİSİNİ İŞE ALMAYA ÇALIŞTI
Durov verdiği bir röportajda ABD'de Telegram'dan bir mühendis getirdiğini ve gizli servislerin bu mühendisi Durov'dan gizli olarak işe almaya çalıştığını söylüyor.

RUSLARIN CIA VE MOSSAD ENDİŞESİ
Rusya kendi birimlerine, Durov'un tutuklanmasının ardından Telegram'daki resmi yazışmaların silinmesi talimatını verdi.

TELEGRAM'IN KONTROLÜ MOSSAD'IN ELİNE Mİ GEÇECEK?
CIA ve MOSSAD'ın Fransa'da Durov'dan Telegram'ın şifrelerini almayı ve kullanıcılarının kişisel verilerine erişmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Böylece terör ve şantaj yöntemleriyle siyonist kontrolünde olmayan Telegram'ın tam kontrolünü ele geçirmeyi hedefliyorlar.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI... KREMLİN'DEN AÇIKLAMA
Fransız yargı makamları, mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov'un gözaltı süresini 48 saat uzatma kararı aldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ukrayna ordusunun Kursk'a yönelik saldırısına yanıt vermek zorunda olduklarına işaret eden Peskov, "Elbette, bu tür düşmanca eylemler uygun bir yanıt vermeden bırakılamaz. Yanıt kesinlikle olacaktır." diye konuştu.

Dmitriy PeskovDmitriy Peskov

Kursk saldırılarının, Rusya ile Ukrayna arasındaki gizli müzakereleri etkilediğine yönelik iddiaları da yalanlayan Peskov, "Müzakere yoktu ve müzakere konusu şu anda önem düzeyini kaybetti." dedi.

NEYLE SUÇLANDIĞINI BİLMİYORUZ"
Peskov, Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin "Durov'un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz. Bu konuda henüz resmi bir açıklama duymadık." ifadelerini kullandı.

Yorum yapmadan önce durumun netleşmesi gerektiğini belirten Peskov, "Bu olmadan herhangi bir açıklama yapmak muhtemelen yanlış olur. Suçlamalar açıklanana kadar bekleyelim. Sonrasında, bazı ön değerlendirmeler yapılır." dedi.

Peskov, geçen hafta aynı günlerde Bakü'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Durov'un burada görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediğine yönelik bir soruya ise "Hayır." yanıtını verdi.

Rus ve Fransız basınında yer alan haberlerde, Durov'un Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle 24 Ağustos'ta Fransa'da gözaltına alındığı belirtilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da dün Fransa'ya Durov'a erişim talep eden nota verildiğini bildirmişti.

Telegram'dan yapılan yazılı açıklamada, Durov'a yönelik suçlamalar "saçmalık" şeklinde nitelendirilmişti.



MACRON İLK KEZ KONUŞTU


Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Duvrov ile ilgili kez açıklamada bulundu. Durov'un siyasi bir motivasyonla değil; adli vakalar nedeniyle gözaltına alındığını söyleyen Macron, "Gerçek hayatta olduğu gibi sosyal medyada da özgürlükler, vatandaşların korunması ve temel haklarına saygı gösterilmesi amacıyla yasalar çerçevesinde korunur." ifadelerini kullandı.



"OTORİTELERE BİLGİ VERMEYİ REDDETME"

Fransa'da gözaltına alınan, mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov'a yöneltilen suçlamalar arasında "otoritelere bilgi vermeyi reddetme" de bulunuyor.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkındaki suçlamalar arasında, yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlar olduğunu söyledi.

Beccuau, Durov'un, Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yapılan ön soruşturmanın ardından 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını söyledi.

Polis tarafından sorgusu süren Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Durov'un Telegram ile ilgili adli soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alındığını, bunun "hiçbir şekilde siyasi bir karar olmadığını" savundu.

"ANTİ-SİYONİST KANALLARIN KAPATILMASINI İSTİYORLAR"
Sabah Yazarı Haşmet Babaoğlu da Telegram'a uygulanan sansürü kaleme aldı. Konunun "Fransa yasalarına uymamak"tan ibaret olmadığına dikkat çeken Babaoğlu, "Telegram kakkındaki suçlamalar upuzun ve global. Fransa'yı başka ülkeler izleyecek... Çünkü Telegram'ın sansür uygulamadığı anti-siyonist haber kanallarının kapatılmasını istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Babaoğlu şunları yazdı:

"Dünya yanmıyormuş gibi... Gazze'de soykırım yaşanmıyormuş gibi...
Kursk'ta Nazi eğilimli Ukrayna özel kuvvetlerinin çok yaşlı sivil Ruslara nişan alıp öldürdüğü videolar pek hümanist (!) Avrupa başkentlerinde alkışlanmıyormuş gibi... Bugün size bambaşka şeylerden bahsedecektim...
Ağustos sonu rüzgarlarından, balkonumdaki sardunyaların yanıbaşında boy veren semizotu yapraklarından; Kanlıca'da öğlen sıcağında oturup çay içmenin hararet alan keyfinden falan...
Sırf kalbimizin üzerindeki ağırlığı belki yarım saatliğine kaldırır diye...
Ama olmaz, olamaz.
Olmuyor.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım...

İsrail Gazze'de soykırım suçu işliyorİsrail Gazze'de soykırım suçu işliyor

Telegram uygulaması üzerinden takip ettiğim Gazze kanallarından anı anına gelen görüntüler olmasa ne yapardım?
Bizim tv kanallarının izleyicileri gibi Tel Aviv'de çalan sirenlerin aldatıcı seslerinden ötesini bilemezdim...
Lakin bakın geçen gece ne oldu?
Telegram kurucusu Pavel Durov Fransa'da havaalanında gözaltına alındı...
Konu bizde anlatıldığı gibi "Fransa yasalarına uymamak"tan ibaret değil..
Hakkındaki suçlamalar upuzun ve global.
Fransa'yı başka ülkeler izleyecek...
Çünkü Telegram'ın sansür uygulamadığı anti-siyonist haber kanallarının kapatılmasını istiyorlar.
Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin hesaplarının yazdıklarından haberdar olmamızı istemiyorlar.

İşgalci İsrail Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk 40 binden fazla Filistinliyi katlettiİşgalci İsrail Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk 40 binden fazla Filistinliyi katletti

Şimdi bu satırları yazarken tv açık...
Amerikan logolu fakat yerli malum kanalda İsrail'in 100 uçakla Lübnan'a saldırısı konuşuluyor.
Yıllardır her tv'ye çıkışında "ben Amerika'da okurken" demelerinden bize baygınlık gelen ruhen çocuk kalmış birkaç profesör var ya...
Onlardan biri saldırıyı şöyle yorumluyor: "İsrail, korku ve kabus tünelinden çıkmaya çalışıyor."
Hadi canım!
Tam da her şeyi yanlış anlayalım ister gibi...
Şaka yapar gibi...
Üstelik ABD üç uçak gemisiyle oracıktayken...
Neyse ki konu Red Kit'e geliyor, gülüşmeler başlıyor; nedense hep öyle oluyor bu kanalda...

Tv'yi kapattım...
Gaza Now kanalından son gelen haberlere baktım...
Birazdan yürüyüşe çıkacağım...

"Affet bizi Gazze, sahip çıkamadık sana" yazan duvarın kıyısından çarşıya doğru..."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN