Sefaköy'de metrobüs kazası! 1 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralı | Ön rapor ortaya çıktı: Kazanın nedeni beyaz yol çalışması

İstanbul Sefaköy'de iki metrobüs çarpıştı. Feci kazada yaralıların olduğu öğrenilirken metrobüs seferleri iki yönlü olarak durduruldu. İki metrobüsün çarpıştığı anın görüntüsü de ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada 2 şoför ve 2 denetim amirinin gözaltına alındığı bildirilirken 1 kişinin hayatını kaybettiği yaralı sayısının da 53 olduğu açıklandı. Öte yandan hayatını kaybeden kişinin kimliği belli olurken gözaltına alınan şoförün de ifadesi ortaya çıktı. Olayla ilgili hazırlanan ön raporda kazaya beyaz yol çalışmasının neden olduğu ifade edildi.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2024, 08:58 Güncelleme Tarihi 29 Ağustos 2024, 17:29
Sefaköy’de metrobüs kazası! 1 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralı | Ön rapor ortaya çıktı: Kazanın nedeni beyaz yol çalışması

İÇİNDEKİLER

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki iki metrobüs çarpıştı.

Beylikdüzü'ne doğru seyreden metrobüs, Sefaköy'de karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamadı.

İŞTE KAZA ANI
İki metrobüsün çarpıştığı anın görüntüsü de ortaya çıktı.

YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞMAYA ÇALIŞTI
Bu arada kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı.

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamazken, uzun araç kuyruğu ve yolcu yoğunluğu oluştu.

BEYAZ YOL FACİASI MI?
Kaza hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır "Kazanın gerçekleşme şekli ile ilgili bazı iddialar var ancak bunlar şu anda resmi kaynaklar tarafından teyit edilmedi. Metrobüsün yoldaki bakım aracına çarpmamak için manevra yaptığı ve kazanın bu şekilde meydan geldiği iddia edildi. Ancak bunun için resmi açıklamayı beklemek gerekiyor" dedi.

ACI HABER GELDİ
Bir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Kaza da iki araç geçerken arka tarafın savrulmasından dolayı bir birine vuruyor. Savrulduysa hızın üzerine çıktığını tahmin ediyoruz kesin bir bilgi değil. İhmali kesin değil ama sanıyorum savrulma olduğu için biraz süratin üzerine çıkmış olabilir. Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin vefat haberini aldık. Ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Sefaköy'deki metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ferhat UçarSefaköy'deki metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ferhat Uçar

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Meydana gelen feci kaza sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin, 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi.

3 GÖZALTI
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "29.08.2024 günü saat 08.40 sıralarında Yenibosna-Sefaköy Metrobüs güzergahında iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin vefat etmesi, ikisi ağır toplamda 53 kişinin yaralanması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, akabinde kusur durumunun tespiti amacıyla ivedi bir şekilde bilirkişi görevlendirmesi yapılmış, kaza olayına ilişkin metrobüs şoförü ve denetim amiri olmak üzere toplamda iki kişi gözaltına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır"
ifadelerine yer verildi.

GÖZALTI SAYISI 4'E YÜKSELDİ
Gelen son dakika haberine göre 1 denetim amirinin de gözaltına alınmasıyla sayı 4'e yükseldi.

ŞOFÖRÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Şoförlerden biri ilk ifadesinde "Manevra yapmaya çalıştım. Frene defalarca basmama rağmen fren tutmadı, metrobüs kaymaya devam etti" dedi.

ÖN RAPOR BEYAZ YOL DİYOR
Öte yandan kaza ile ilgili ön rapor hazırlandı.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Sefaköy'deki metrobüs kazasının yeni görüntüleri çıktıSefaköy'deki metrobüs kazasının yeni görüntüleri çıktı

YENİ GÖRÜNTÜLER GELDİ
1 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin yaralandığı kazanın yeni görüntüleri geldi.

Kazada metrobüs yolunda bulunan çalışma aracına çarpmamak için metrobüs şoförünün direksiyonu kırdığı görülüyor.

Sefaköy'deki metrobüs kazasında yolcular böyle savrulmuşSefaköy'deki metrobüs kazasında yolcular böyle savrulmuş

YOLCULAR BÖYLE SAVRULMUŞ
Bir dğer görüntü ise metrobüs içinden geldi.

Kaza anında metrobüs içindeki yolcuların savrulma anı ortaya çıktı.

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ
Kazanın ardından olay yerinden belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Kazaya karışan metrobüs çekilirken, yolda ise kumlama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaların ardından seferler normale döndü.

İstanbul Valisi Davut Gül yaralıları hastanede ziyaret ettiİstanbul Valisi Davut Gül yaralıları hastanede ziyaret etti

VALİ GÜL'DEN YARALILARA ZİYARET
İstanbul Valisi Davut Gül, sabah saatlerinde Küçükçekmece'de meydana gelen 1 kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin de yaralandığı metrobüs kazası sonrası Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etti.

İstanbul Valisi Davut Gül yaralıları hastanede ziyaret ettiİstanbul Valisi Davut Gül yaralıları hastanede ziyaret etti

Ziyarette hastane yetkililerinden yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Vali Davut Gül daha sonra buradan ayrıldı.

"EKİPLERİMİZ İLK ANDAN İTİBAREN GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPTI"
Vali Gül hastane çıkışında şu ifadeleri kullandı:

"Süreçle ilgili olarak başsavcılığımız zaten soruşturma başlattı. Adli ve idari süreçler devam ediyor. Allah beterinden saklasın. Sağlık ekiplerimiz ve kurtarma ekiplerimiz ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de şimdi diğer hastanedeki hemşehrilerimizi ziyaret edeceğiz. Kazanın nedeni bundan sonraki adli ve idari soruşturmanın neticesinde ortaya çıkacak. Sizlerin de gördüğü gibi 2 metrobüs ve görüntülerde 1 beyaz araç var. Beyaz araçtan dolayı birbirlerine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını neden düşürmedi ve benzeri konular ileriki safhalarda belli olacak. Biz şu an yaralı olan hemşehrilerimizin tedavi olmaları ve onların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz"

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Kaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, "Metrobüste orta yerdeydim nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu" dedi.

Diğer bir yolcu, "Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu" dedi.