KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan NETFLIX'e 'Famagusta' tepkisi! A Haber'de hakkı haykırdı... "Gerçekleri saptırıyorlar"

NETFLIX, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına soyundu. "Famagusta" isimli dizide Kıbrıs Barış Harekatı hedef alındı, Ada'daki Türklerin uğradığı soykırım haklı bir zemine oturtulmak istendi. NETFLIX'e Türkiye'den peş peşe çok sert tepkiler geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise A Haber'den hakkı haykırdı. "Bu dizi gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değil" diyen Tatar, "Dizinin aksine Türklere katliam yapıldı, köylerimiz yakıldı. Biz direndik, çok şehitler verdik" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2024, 13:16 Güncelleme Tarihi 02 Eylül 2024, 14:29
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan NETFLIX’e ’Famagusta’ tepkisi! A Haber’de hakkı haykırdı... Gerçekleri saptırıyorlar

İÇİNDEKİLER

Küresel sermayenin etki aparatlarından olan dizi platforma NETFLIX, yine Türk dünyasını hedef alan skandal bir yapımla ön planda.



Terör örgütü PKK/YPG'yi aklayan yapımları bünyesinde barındıran, tarihi gerçeklikleri çarpıtıp dezenformasyon yayan NETFLIX, Kıbrıs Barış Harekatı'nın manipüle edildiği, Rum tarafının mağdur gösterildiği "Famagusta" isimli diziyi yayına vermeye hazırlanıyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, A Haber'de hakkı haykırdıKKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, A Haber'de hakkı haykırdı


"BU DİZİ GERÇEKLERİ ÇARPITMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

A Haber'e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Bu dizi gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değil" dedi.


"ÇOK ŞEHİTLER VERDİK..."

Tatar, "Dizinin aksine Türklere katliam yapıldı, köylerimiz yakıldı. Biz direndik, çok şehitler verdik. 50 binden fazla insanımız yıllarca çadırlarda yaşadı..." ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:


"Bu dizi gerçekleri çarpıtıyor. 1950'li yıllardan sonra Kıbrıs Türk halkına Rum tarafının ve Yunanistan'ın büyük saldırıları oldu. Türkleri katletmek ve soykırımdan geçirmek ve bu adadan göç ettirmek için çalıştılar. Bizim toplu olarak imhamızı gerçekleştirmek için saldırı yaptılar. Biz burada direndik ve çok şehitler verdik. Burada çok sayıda insanımızı kaybettik. Bizim 103 köyümüz yakılıp yıkıldı. 50 binden fazla insanımız o zaman nüfuzumun yüzde 30'luk bir kısmı çadırlarda yaşamlarını sürdürdü. Temel ihtiyaçlarında yoksun bugünün Gazze olaylarına benzer şekilde yaşamlarına devam ettiler. 15 Temmuz 1974 yılında burada Kıbrıs Harekatı'nda kısa bir süre önce kıyım yaptılar. Şimdilerde bunların itiraf etmeye de başladılar. İnsanları burada canlı canlı mezara gömdüler.

15 Temmuz 1974'te burayı Yunanistan'a bağlamak için harekete geçtiler ve Türkiye'nin buraya müdahale hakkı doğdu. 20 Temmuz 1974 yılında Mehmetçik'in adaya adım atması ile tarih değişti. Bu filmler o günü baz alıyor. Sanki bütün olaylar o gün başlamış gibi hareket ediyor. Bunların amacı Türkiye'yi mahcup duruma düşürmek. Hedefleri Türkiye'yi işgalci göstermek. Abartılı şekilde tarihi gerçeklerle alakası olmayan bir senaryo ile hareket ediyorlar. Netflix'te bu işe alet oluyor. İş bu kadar vahimdir. Birçok ülkede takip edilen bu platformun bu işe bir kez daha bakması gerekir. Tarihçiler ve uzmanalar hemen bunlara bir rapor sunabilir. Rum tarafı Türklere katliam yaptı Türk köylerini yaktı. Famagusta dizisi geçekleri çarpıtıyor. Dizinin aksine Türklere imha yapıldı köylerimiz yakıldı"


NETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kareNETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kare

Skandala Türkiye'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanlığı "Bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir." açıklamasında bulundu.

NETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kareNETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisinden bir kare

DIŞİŞLERİ: "NAFİLE GİRİŞİMLER MÜCADELE AZMİMİZİ GÜÇLENDİRİR"

"Dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet etmektedir"
denilen açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir. Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir. Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

NETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisiNETFLIX'in Rum propagandasına hizmet eden 'Famagusta' dizisi

AK PARTİ: "RUM PROPAGANDASINI KABUL ETMEYİZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül'den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir. Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz" açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN