Dünya Kung Fu şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa Federasyonu'ndan Filistin soruşturması | META'dan skandal Instagram hesabını kapattı

Katil İsrail’in Gazze’deki soykırımına destek veren Avrupa’dan yeni bir skandal daha geldi. Dünya Kung Fu şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz’e paylaştığı Filistin videosu yüzünden soruşturma başlatıldı. Yetmedi META, Akyüz'ün Instagram hesabını kapattı. Duruma tepki gösteren Akyüz, “Rahatsız olanlar, aşağıya yazdığımı okuyup tekrar kudursun. NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN” dedi.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2024, 17:58 Güncelleme Tarihi 19 Eylül 2024, 18:39
Dünya Kung Fu şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz’e Avrupa Federasyonu’ndan Filistin soruşturması | META’dan skandal Instagram hesabını kapattı

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sistematik soykırımına devam ederken katliama en yüksek sesle karşı çıkan Türkiye oldu.

Türkiye hükümetinin yanı sıra birçok sanatçı, sporcu, siyasetçi peş peşe Filistin'in yanında olduğunu dile getirdi. Filistin paylaşımları yaptı.

Ancak Netanyahu'nun sırtını sıvazlayan, katliama karşı 3 maymunu oynayan Avrupa, Filistin'e özgürlük diyen herkese karşı tavır alıyor.

AVRUPA FEDERASYONU'NDAN FİLİSTİN SORUŞTURMASI
Bunun son örneği de Dünya Kung Fu şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'e yapılanlar. Madalya töreninde Filistin bayrağı açıp dabka dansı yaptığı için şampiyonluğu iptal edilen Necmettin Erbakan Akyüz Filistin hakkındaki videosu yüzünden Avrupa Federasyonu'nun kendisine soruşturma açtığını açıkladı.

META INSTAGRAM HESABINI KAPATTI
Yetmedi daha önce de Filistin paylaşımı yapan hesapları kısıtlayan META, Milli sporcunun Instagram hesabını kapattı.

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN

X hesabından duruma tepki gösteren Akyüz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu videom sayesinde Avrupa Federasyonu tarafından bana soruşturma açıldı, doğru okudunuz, yüzünden değil, sayesinde, hayatımda yaşadığım en büyük gururdu, yetmedi şimdi bir başka yaşadığım gurura sebep oldu, instagram asıl hesabımı kapattı.



Bu videom sayesinde tehdit edildim, kaldırmam söylendi ve ben de o gün videoyu asla kaldırmayacağıma dair söz verdim, ben kaldırmadım lakin instagram komple hesabımı kapattığı için buraya da atıyorum.

Rahatsız olanlar, aşağıya yazdığımı okuyup tekrar kudursun.

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN"

İşte o video:

ŞAMPİYONLUĞU İPTAL EDİLMİŞTİ

Türk wushu kungfu sporcusu Akyüz, Avrupa Wushu Kungfu Federasyonu (WKFE) tarafından Aralık 2023'te İstanbul'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında birinci olmuştu.

Akyüz, şampiyonluk kürsüsünde Filistin bayrağı açarak geleneksel dabke dansı yapmıştı.

Katıldığı turnuvalarda 6 şampiyonluğu bulunan Necmettin Erbakan Akyüz hakkında, WKFE tarafından İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama karşı gösterdiği tepki sebebiyle soruşturma başlatılmış ve yürütülen soruşturmanın ardından şampiyonluğu iptal edilmişti.

Soruşturmaya cevaben Akyüz, "Verdiğim rahatsızlıktan dolayı kendimle gurur duyuyorum, pişman değilim ve fırsatım olursa yine yaparım. Beni cezalandırabilirsiniz, şampiyonluklarımı elimden alabilirsiniz. Umurumda değil, spor kariyerimin sonunu riske atarak bunu yaptım." ifadelerini kullanmıştı