Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı! Yolcular tahliye edildi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama

Hakkari'de yolcu uçağı Yüksekova Havaalanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Uçağın ön tekerleğinin çamura saplandığı gözlemlendi. Hakkari Valisi Ali Çelik, "Şiddetli rüzgar ve yağış sebebiyle oldu. Yolcuların hepsi tahliye edilmiş durumda" açıklamasında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da 185 yolcu ve 7 mürettebatın uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edildiğini, olumsuz bir durum tespit edilmediğini söyledi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2024, 14:20 Güncelleme Tarihi 20 Eylül 2024, 17:31
Hakkari’de yolcu uçağı pistten çıktı! Yolcular tahliye edildi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama

İÇİNDEKİLER

Ankara - Hakkari seferini yapan ve içerisinde 180 yolcusu bulunan yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Yüksekova'da pistten çıktı.



Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.30'da havalanan uçak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kaydı.

Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (DHA)Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (DHA)

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı pistten çıkan uçağın Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde olayın yaşandığı belirtildi.
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (DHA)Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (DHA)

"UÇAK 5 METRE PİSTTEN ÇIKTI"

Hakkari Valisi Ali Çelik, A Haber canlı yayınında son durumu aktardı.

Çelik, "11.30 Esenboğa'dan kalkan uçak yaklaşık 5 metre kadar pistin son noktasında toprak alana kaymış. 180'e yakın yolcunun sağlık durumunda bir olumsuzluk yok. Tahliye planlaması yapıldı ve yolcularımızın hepsi tahliye edilmiş durumda" dedi.
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (AA)Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (AA)


"YOLCULARIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ"

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya ise "Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı'na saat 13.15'te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasında bulundu.
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (AA)Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı (AA)

BAKAN URALOĞLU: 185 YOLCU VE 7 MÜRETTEBATIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13.18'de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN