ABD'de Gazze için yoğun diplomasi! Başkan Erdoğan'ın kritik temasları sürüyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde peş peşe kritik temaslar gerçekleştirmeye devam ediyor. Erdoğan son olarak Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Başkan Erdoğan'ın Miçotakis'i kabulünde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 2025'in ilk aylarında Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2024, 19:10 Güncelleme Tarihi 24 Eylül 2024, 21:11
ABD’de Gazze için yoğun diplomasi! Başkan Erdoğan’ın kritik temasları sürüyor

İÇİNDEKİLER

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta peş peşe kritik temaslar gerçekleştiriyor.

    BAŞKAN ERDOĞAN'IN GÜNDEMİ GAZZE
    Erdoğan görüşmelerinde, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini belirterek, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini kaydetti.

    CANLI ANLATIM
    20:49 24 Eylül 2024
    KRİTİK TOPLANTININ TARİHİ BELLİ OLDU
    Başkan Erdoğan'ın Miçotakis'i kabulünde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 2025'in ilk aylarında Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.
    19:33 24 Eylül 2024
    GUTERRES İLE GÖRÜŞTÜ

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

    Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

     

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

     

    Erdoğan, genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Guterres ile görüştü.

    Görüşme, basına kapalı yapıldı.

    18:54 24 Eylül 2024
    MİÇOTAKİS'İ KABUL ETTİ: 1 YILDA 6. GÖRÜŞME

    Başkan Erdoğan, genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Miçotakis'i kabul etti.

     

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için geldiği New York’taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti. (AA)

    BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ATİNA BİLDİRGESİ MESAJI
    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini belirterek, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını kaydetti.

     

     

     

    HANGİ KONULAR ELE ALINDI?
    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.

    Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

     

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için geldiği New York’taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti. (İHA)

    Başkan Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

    Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

    1 YILDA 6. GÖRÜŞME

    Öte yandan ikili bir yılda 6. kez bir araya gelmiş oldu.