Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Tarih ve saat belli oldu: DNA testi her şeyi netleştirecek

2009 yılında canavarca hisle katledilen Münevver Karabulut cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı. Münervver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun tutuklu olduğu cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği şüphesi hala akıllarda soru işareti bırakmışken Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. Peki Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? İşte o tarih ve saat..

Giriş Tarihi :27 Eylül 2024 , 21:26 Güncelleme Tarihi :27 Eylül 2024 , 22:20
Cem Garipoğlu’nun mezarı ne zaman açılacak? Tarih ve saat belli oldu: DNA testi her şeyi netleştirecek

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı.

Cem Garipoğlu. (İHA)Cem Garipoğlu. (İHA)

Münevver Karabulut'u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hisle ve hunharca öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri'de kaldığı koğuşta intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri. (İHA)Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri. (İHA)

MEZARININ AÇILMASINA KARAR VERİLDİ
Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti. Ailenin avukatları aracılığı ile yaptığı fethi kabir talebi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Kabul edilen talep kapsamında Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı.

Cem Garipoğlu ve Münevver Karabulut. (ARŞİV/TAKVİM.COM.TR)Cem Garipoğlu ve Münevver Karabulut. (ARŞİV/TAKVİM.COM.TR)

"CESEDİ TAMAMEN ÇIKARILACAK, ATK'YA GÖNDERİLECEK"
Mezarın açılmasına ilişkin konuşan Karabulut ailesinin avukatı "Mezar 3-4 gün içerisinde açılacaktır. Bugün ben başsavcılık makamıyla görüştüm. Başsavcı Vekiline de özellikle tedbir ve önlemlerin alınmasını talep ettim. Şu an itibariyle mezarlıkta tedbir ve önlemler alınıyor. Çünkü orada deliller kaybolabilir. Tedbir ve önlemlerin alınması konusundaki hassasiyeti özellikle rica ettim. Cem Garipoğlu'nun cesedi tamamen çıkarılacak Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Orada Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi yapacak. Verilen talimat tam da bu doğrultuda fethi kabir işlemi böyle yapılacak. Ölenin yakınlarından birine kararın bildirilmesi ve bildirimin yapıldığına dair tutanak tanzimi bildirim yapılacak ve tutanak tanzim edilecek" şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu. (ARŞİV/TAKVİM.COM.TR)Cem Garipoğlu. (ARŞİV/TAKVİM.COM.TR)

"İşlemin delil kaybı olmaksızın gerçekleştirilmesi ve işlem boyunca adli heyetin güvenliğinin sağlanması için yeteri kadar kolluk kuvvetinin mezarlıkta hazır edilmesi gerek" diyen avukat Epözdemir, "Bütün kolluk bu işlemin güvenliğinin temini için saygınlığı, objektifliği ve şeffaflığının zemini için mezarlıkta hazır kimlik keşfinde kullanılmak üzere ölenin yakınlarından veya komşularından birinin mezarlıkta hazır edilmesi gerek. Karacaahmet Mezarlığı'ndan Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen ceset çıkarılacak. İncelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na getirilecek ve cesedin tamamı üzerinde bir DNA başta olmak üzere DNA'lar, genotipler incelenecek ve ölenin Cem Garipoğlu olup olmadığını dair bilimsel akademik incelemeler yapılacak. Cesedin kendisi alınarak. Bir örnekle bunu yapmak yerine kendisi üzerinden bunu yapmayı başsavcılık daha uygun görmüş" dedi.

Cem Garipoğlu'nun mezarının son hali. (İHA)Cem Garipoğlu'nun mezarının son hali. (İHA)

MEZARIN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU
Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim Perşembe günü açılacak, DNA testi için numune alınacak.

Cem Garipoğlu'nun mezarının son hali. (İHA)Cem Garipoğlu'nun mezarının son hali. (İHA)

MEZARININ SON HALİ GÖRÜNTÜLENDİ
Cem Garipoğlu'nun açılmasına karar verilen mezarının son hali dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN