Basketbol Gelişim Merkezi Türk sporuna çağ atlatacak! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı: "Bu sadece tesis değil vizyon projesidir"

Dünyanın en modern spor tesislerinden biri olmak özelliğini taşıyan Basketbol Gelişim Merkezi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, "İstanbul bu eserle sporun başkentlerinden olacak. Bu sadece tesis değil vizyon projesidir" dedi. Türkiye Yüzyılı'na yakışır spor üssü Basketbol Gelişim Merkezi'nde bir baketbol lisesi de mevcut. Başkan Erdoğan konuya ilişkin "Gençlerimizi bu lisede kapsamlı eğitime tabi tutacağız. Basketbol yıldızı olarak gelişmelerini sağlayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Giriş Tarihi :29 Eylül 2024 , 15:49 Güncelleme Tarihi :29 Eylül 2024 , 18:02
Basketbol Gelişim Merkezi Türk sporuna çağ atlatacak! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı: Bu sadece tesis değil vizyon projesidir

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dünyanın en modern spor tesislerinden birine kavuştu. 150 bin metrekare büyüklüğe sahip Basketbol Gelişim Merkezi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.



İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Değerli genç kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Coşkunuz, heyecanınız için her birinize teşekkür ediyorum. Sizlerle muhteşem bir spor tesisi açılışı için bir aradayız.

Şehrimize bir eseri daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Burası sadece bir spor kompleksi değil aynı zamanda İstanbul'un dünya sporunda hak ettiği yere ulaşması için atılan güçlü adımlardan biridir. Basketbol tutkunlarına, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Başkan Erdoğan BGM Açılış Töreni'nde (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)Başkan Erdoğan BGM Açılış Töreni'nde (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)

İSTANBUL SPORUN BAŞKENTİ OLACAK


Gelişmiş birçok ülke spor şehirlerine stratejik yatırımlar olarak bakmıştır. Spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel marka haline getirdiğini görüyoruz. İstanbul da bu şehirler arasında yerini alacaktır inşallah. Şu an içinde bulunduğumuz muazzam eserle İstanbul hem kültür sanatın hem de sporun başkentlerinden biri olacak. Türk basketbolu hedeflerine koşar adımlarla gidecektir. Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inanıyorum. Abdi İpekçi Spor Salonu Türk basketbol tarihine silinmez izler bıraktı. Deprem riski vardı, iyice yıpranmış ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Süratle harekete geçtik. Türk basketboluna yakışır tesis inşa edelim istedik. Düzenli basketbol oynayan sporsever olarak projenin her aşamasını takip ettim. 3 yıllık çabalarla bugün de projeyi gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik aynı zamanda. Göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaktır gençlerimiz.

Başkan Erdoğan BGM Açılış Töreni'nde (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)Başkan Erdoğan BGM Açılış Töreni'nde (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)

"GENÇLERİMİZİ BU LİSEDE KAPSAMLI EĞİTİME TABİ TUTACAĞIZ"


Merkezimiz 10 bin kişilik ana salon, bin kişilik antrenman salonu ve diğer salonları ile göz dolduruyor. Sporculara özel tasarlanan oteli, kamp merkezi ve fitness salonu ile spor merkezinin çok ötesinde imkanlara sahip. Basketbol gelişim merkezi diğer özelliği 8 derslikli basketbol lisesidir. Gençlerimizi bu lisede kapsamlı eğitime tabi tutacağız. Basketbol yıldızı olarak gelişmelerini sağlayacağız. Basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz. Burası İstanbul'un marka değerini artıran bir eser oldu.

Tesisimizin İstanbul'a, Türk basketboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşasında emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Çevre Bakanlığı'mıza, Gençlik ve spor bakanlığımıza, TOKİ'ye ve yüklenici firmalara şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Basketbol Gelişim Merkezi (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)Basketbol Gelişim Merkezi (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

Gençlerimizden bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyorum. Birazdan oynanacak maçta her iki takıma başarılar diliyorum.

"TÜRK BASKETBOLUNUN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, tesisin "Türkiye Yüzyılına yakışır önemli bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.

Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türk basketbolu için çok önemli bir adımı atmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışı 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası vesilesiyle burada bizlerle olduğunuz için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Basketbol camiası büyük bir gelenek ve bağlılık taşımaktadır. Bu camiaya yakışan ve gelecek nesillere miras kalacak bir merkezin hayallerini kurduk. Basketbol Gelişim Merkezi'nin kurulması, Türk basketbolunun geleceğini şekillendirecek, Türkiye Yüzyılına yakışır önemli bir dönüm noktasıdır. Bu merkezi dünya çapında bir seviyeye ulaştırmak için gerekli her türlü altyapıya sahiptir ancak Basketbol Gelişim Merkezi bir çatıdır. Bunu gerçek anlamda bir buluşma haline getirecek olanlar başta sporcularımız ve taraftarlarımız olmak üzere basketbol ailelerimizin değerli üyeleridir. Basketbol Gelişim Merkezi'nin yapımında emeği geçen bakanlarımıza, bu eşsiz yapıyı tasarlayan mimarlarımıza, inşaat sürecini yürüten firmalarımıza ve görev alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje basketbola gönül veren başarıya inanan herkesin ortak zaferidir"

İÇİNDE YOK YOK

Erkek ve kadın milli takımı ile altyapı takımlarının yeni evi olacak merkezde, 10 bin kişilik ana salon, 8 derslikli basketbol lisesi, otel, kamp merkezi, fitness salonu yer alacak.

Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)


"TÜRK SPORUNA ÇAĞ ATLATACAK DEV BİR ESER!"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi'nin "Türk sporuna çağ atlatacak dev bir eser!" olduğunu söyledi.

Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

TÜRKİYE'NİN İLK BASKETBOL LİSESİ DE İÇİNDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin ilk basketbol lisesini de içinde barındıran Basketbol Gelişim Merkezi ile ilgili "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok" değerlendirmesinde bulunup "Hayırlı olsun" dedi.

Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)Basketbol Gelişim Merkezi (Fotoğraf: Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

PARKEDE SİFTAH FENERBAHÇE - EFES FİNALİ

Basketbol Gelişim Merkezi'nde siftah Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı Kupası finali ile yapıldı. Başkan Erdoğan mücadeleyi BGM'den takip etti.

İki takımın karşılaştığı 8 maçta lacivert beyazlılar 5, sarı lacivertliler 3 kez mutlu sona ulaştı.