Gözler Başkan Erdoğan'da! Kabine Lübnan gündemiyle toplanıyor! Masada başka hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Erdoğan liderliğinde bir araya gelecek. Kabine toplantısında ana gündem maddesi İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları olacak. Bölgede yükselen tansiyonun düşürülmesi için atılacak diplomatik adımlar değerlendirilecek. Suriye ile yeni dönemin yol haritasının da kabinede gündeme gelmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi :30 Eylül 2024 , 07:02 Güncelleme Tarihi :30 Eylül 2024 , 07:13
Gözler Başkan Erdoğan’da! Kabine Lübnan gündemiyle toplanıyor! Masada başka hangi konular var?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak kabine toplantısının ana gündem maddesi İsrail'in uyguladığı soykırım ve işgal politikası olacak.

Kabine toplantısının gündeminde 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Başkan Erdoğan (AA)Başkan Erdoğan (AA)

İsrail son bir yılda Gazze'de 50 bine yakın insanı katletti, evlerinden yurtlarından etti. Ayrıca İsrail, son günlerde Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarla katliamlarına devam ediyor. İsrail'in, Filistin ve Lübnan'a yönelik insanlık dışı saldırılarının engellenmesi, savaşın farklı coğrafyalara sıçramasının önüne geçilmesi ve barışın tesisine yönelik atılacak adımlar masaya yatırılacak. Kabine toplantısında Lübnan'a gönderilmesi planlanan insani yardımlar da ele alınacak.

Başkan Erdoğan (AA)Başkan Erdoğan (AA)

SURİYE İLE YENİ DÖNEM
Suriye ile yeni dönem süreci için ve temas noktasında hangi aşamada olunduğuna dair Başkan Erdoğan New York'a gitmeden havalimanında yaptığı basın toplantısında, "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz" demişti. Bu kapsamda yeni dönemin yol haritasının da kabinede gündeme gelmesi bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE
Terörle mücadele de kabinede müzakere edilecek başlıklar arasında yer alıyor. Hem Irak'ın hem de Suriye'nin kuzeyinde devam eden terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra yurt içindeki faaliyetlerde gelinen son durum da masada olacak. Terörle mücadelede kararlılık mesajı verilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN