MGK öncesi Cumhur zirvesi! Başkan Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir araya geldi

'Lübnan' gündemli MGK öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleştirdi. 45 dakikalık Cumhur zirvesinde yeni yasama yılı, Türk siyasetindeki normalleşme iklimi ve İsrail'in artan saldırıları masaya yatırıldı.

Giriş Tarihi :03 Ekim 2024 , 12:54 Güncelleme Tarihi :03 Ekim 2024 , 15:06
MGK öncesi Cumhur zirvesi! Başkan Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan gündemli MGK öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Bahçeli'nin konutunda bir araya geldi.

MHP lideri, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

MHP lideri Bahçeli ve Başkan Erdoğan (AA)MHP lideri Bahçeli ve Başkan Erdoğan (AA)

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme 45 dakika sürdü.

Devlet Bahçeli, görüşmenin ardından Başkan Erdoğan'ı konutun kapıdan uğurladı.



MHP lideri Bahçeli ve Başkan Erdoğan (AA)MHP lideri Bahçeli ve Başkan Erdoğan (AA)


MASADA HANGİ KONULAR VAR?

İkilinin gündeminde TBMM'deki yeni yasama yılı, Türk siyasetindeki normalleşme iklimi ve İsrail'in artan saldırılarının olması bekleniyor.




BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TARİHİ UYARI: İSRAİL GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de tarihi bir uyarıda bulunmuş, Arz-ı Mev'ud tehlikesine dikkat çekip, "Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır" demişti.


"Antakya ile Gazze arası, Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır" diyen Erdoğan, bedeli her ne olursa olsun İsrail'in karşısında durmaya devam edeceklerini söylemişti.



BAHÇELİ: "TÜRK MİLLETİ BİRBİRİNE SIKI SIKI SARILMALI "

MHP lideri Bahçeli ise "Başka Türkiye yoktur. Gideceğimiz, bir yurt köşesi yoktur. Bölgesel tehdidin kıyımıza çarptığı zaman diliminde Türk milleti birbirine sımsıkı sarılmakla mükelleftir" açıklamasında bulunmuştu.



TSK'DAN İSRAİL'E ARZ-I MEV'UD TOKADI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in bölgeyi felakete sürükleyen adımları ve Türkiye'yi hedef alan tehditleri sonrası "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir" mesajı vermişti.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN