Cem Garipoğlu'nun cesedi Adli Tıp Kurumu'na götüldü (DHA)
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan, kefenin bulunamaması üzerine, "Kullanılan kefen, cenazeden sızan organik içeriğin de etkisiyle oldukça kolay bir şekilde doğaya karışır ve 10 yıl sonra yapılan mezar açma işleminde tespit edilemez. Otopsi işlemi yapıldığı için söz konusu kefene çok yoğun vücut içeriğinin geçmesi beklenir bir durumdur" dedi.
Garipoğlu'nun hücresinde intihar etmesinin ardından otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç ve Cumhuriyet Savcısı Metin Arda Habertürk yayınında olaya ilişkin konuştu.
O dönem aileden alınan örneklerle yapılan DNA incelemelerinin, Garipoğlu'nun kimliğini doğruladığını anlatan Koç, iple boğulma iddialarını da yalanladı.Garipoğlu'nun başına poşet geçirip, kendini havasız bırakarak bayıldığını ve ölümün de böyle gerçekleştiğini söyleyen Koç, otopside kamera kaydı yapıldığını ve fotoğraflar çekildiğini de anlattı.
Garipoğlu ailesinin cinayetin işlendiği koltukta çekilmiş bir fotoğrafı.
YILLAR SONRA İLK KEZ KONUŞTU
Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin dönemin Silivri Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise intiharın ardından yıllar sonra ilk kez konuştu. Arda, intiharın sabah sayımını yapan personel tarafından fark edildiğini söyledi.
Haberi almalarıyla birlikte kurum müdürüyle beraber koğuşa gittiklerini anlatan Arda, savcı gelene kadar Garipoğlu'nun başındaki poşete hiç dokunulmadığını ifade etti.
İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının ʺfethi kabirʺ kararı doğrultusunda, açılmaya başlandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu ekibi, cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme uzmanları, sabah saatlerinde Garipoğlu'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrine gelerek ʺfethi kabirʺ işlemini gerçekleştirdi. (AA)
Garipoğlu'nun ellerinin serbest halde olduğunu, havasız kaldığında can havliyle poşeti neden yırtmadığını olay yerinde görevli Adli Tıp personeline sorduğunu anlatan Arda, "Uyuşma ve baygınlık diye anlattı bana." ifadesini kullandı.
İLK O YÖNTEMİ DENEMİŞ
Eski savcı Metin Arda, Cem Garipoğlu'nun başına poşet geçirmeden önce başka yöntemleri denediğini de söyledi. Arda, "Pencerede ip kalıntısı vardı. Onu bir denemiş. Onda sanırım cesaret edememiş olabilir. Bu poşet yöntemini denemiş." ifadelerini kullandı.
NELER OLMUŞTU?
17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un 2009'da Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek öldürülmesi Türkiye'yi sarsmıştı. Katil Cem Garipoğlu, olaydan sonra kaçmış ve 197 gün sonra teslim olmuştu. 2011'de 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu'nun, Silivri Cezaevi'ndeki tek kişilik hücresinde 2014'te başına poşet geçirip çamaşır ipiyle boğazını sıkarak intihar ettiği açıklanmıştı.