Başkan Erdoğan Osmanlı'nın göz bebeği Balkanlar'da! Arnavutluk'ta imzalar atıldı... Dünyaya İsrail uyarısı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan seferinin ilk durağı olan Arnavutluk'ta resmi törenle karşılandı. Erdoğan daha sonra Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Başbakan Edi Rama ile bir araya geldi. Rama ile İki ülke arasında yapılan anlaşmaların imza törenine katılan Başkan Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar düzeyine çıkaracağız. Bugünkü aldığımız kararla terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bölgesel konular ele aldık." ifadelerini kullandı. Erdoğan dünyaya İsrail ve Netanyahu konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi :10 Ekim 2024 , 01:59 Güncelleme Tarihi :10 Ekim 2024 , 17:55
Başkan Erdoğan Osmanlı’nın göz bebeği Balkanlar’da! Arnavutluk’ta imzalar atıldı... Dünyaya İsrail uyarısı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'ı kapsayan Balkan seferine başladı.

RAMA İLE BİR ARAYA GELDİ
Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki programına devam eden Başkan Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile görüşmesinin ardından Arnavutluk Başbakanlığına geldi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından karşılanan Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından Rama ile baş başa görüşmeye geçti.

ANLAŞMALAR İMZALANDI
Başbakanlık binasındaki basına kapalı görüşmenin ardından Erdoğan ve Rama, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na başkanlık ederek anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Türkiye ile Arnavutluk arasında imzalar atıldı (Reuters)Türkiye ile Arnavutluk arasında imzalar atıldı (Reuters)

BAŞKAN ERDOĞAN: DOSTANE İLİŞKİLERİMİZ BİR ASRIN ÖTESİNE UZANIYOR
Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı için geldikleri dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene, Arnavutluk'ta diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100'üncü yıl dönümünü idrak ettik. Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutluk'la dostane ilişkilerimiz esasen bir asrın çok daha ötesine uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi, beşeri ve kültürel temel üzerine 2021'de inşa edilen stratejik ortaklığı bugünkü istişarelerle daha da derinleştirdiklerini belirten Erdoğan, Şubat 2023'te Ankara'da düzenlenen ilk konsey toplantısında belirlenen işbirliği alanları üzerinde ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

İmzalanan ortak bildiri ile konseyin çeşitli alanlarda geliştirilmesi ve derinleştirilmesi yönündeki kararlılığı vurguladıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında az önce imzaladığımız üç anlaşmayla işbirliğimizi ilerletme irademizi teyit etmiş olduk. Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık. Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021'de rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi'nin ortak işletmesiyle sürdüreceğiz.

Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk'un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da gereken desteği vereceğiz. Değerli dostum Başbakan Sayın Rama'yla FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunu da ele aldık. İnşallah bugün aldığımız kararlar suretiyle terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. Sayın Başbakan ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk. Arnavutluk'un gerek bölgemizde gerek uluslararası alanda barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalarını takdirle takip ediyoruz. Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki ve Lübnan'daki İsrail mezalimi görüşmemizin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı."

Erdoğan ile Edi Rama, Tiran'da, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na katıldı (AA)Erdoğan ile Edi Rama, Tiran'da, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na katıldı (AA)

"GAZZE'DE BİR YILDIR DEVAM EDEN SOYKIRIM TÜM İNSANLIĞIN ORTAK UTANCIDIR"
Netanyahu hükümetinin, bölgesel kapsamının ötesinde artık küresel düzeni tehdit eder hale gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerini de paylaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Bu nedenle acilen kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu konuda Arnavutluk'un da üzerine düşeni yerine getireceğine samimiyetle inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının desteğiyle Türk halkının Arnavutluk'taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olan Namazgah Camisi'nin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Erdoğan, "Balkanlar'ın en büyük camisi olan bu güzide eser, İslam'ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır." dedi.

Başbakan Rama başta olmak üzere tüm Arnavut halkına samimi misafirperverlikleri için tekrar teşekkür eden Erdoğan, "Değişik alanlarda, askeri, siyasi, ekonomik, ticari bütün bunların yanında turizme yönelik attığımız ve atacağımız adımlarla istişarelerimizin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

RAMA'DAN BAŞKAN ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR
Rama, Başkan Erdoğan'a Tiran'da yaptımı tamamlanan cami için teşekkür etti. Rama, "Ben caminin açılışına geleceğim diye söz vermiştiniz. Şimdi onure bir şekilde sizinle birlikte açılışa katılacağım. Sizin isminize istinaden. Bizim ismimiz gelip geçecektir ama sizin isminiz hep orada kalacaktır" dedi.

Rama, "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin ikinci toplantısını gerçekleştirdiğimiz için gerçekten çok mutluyum. Burada sadece bu işbirliğinin stratejik karakterini daha da güçlendirme kararlılığını teyit etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda yapılan anlaşmaların somut uygulamasını ve bu ilişkinin olağanüstü potansiyelini de değerlendirebiliyoruz." diye konuştu.

Rama, Erdoğan'a hitaben "Her görüşmemizde haklı olarak, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ticari alışverişin düzeyinin, iki ülke arasındaki potansiyeli olması gerektiği gibi yansıtmadığını tekrarlıyor. Amacımız, bu (ticari) ilişkilerin ikinci bir aşamaya geçebilmesi ve daha da geliştirilmesi için mümkün olan en kısa sürede 2 milyar avroluk tavana ulaşmaktır." dedi.

İki ülke arasındaki turizm hareketliliğinden de memnuniyetini ifade eden Rama "Bu yılın ilk 8 ayında Arnavutluk'u ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısı yüzde 85 artarken diğer yandan dost ülke Türkiye'nin acenteleri ve turist operatörlerinin de her geçen gün arttığı görüldü. Gelecek yıl Arnavutluk'u ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısının daha da etkileyici olacağına inancımız tamdır. Bu açıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Arnavutluk'taki) turizm sektöründe Türk tarafının doğrudan yatırımları için daha çok şey yapılması gerektiğini vurguladı ve buna kesinlikle katılıyoruz. Türkiye turizm sektöründe baş döndürücü bir dönüşüm gerçekleştirdi ve milyonlarca turisti ağırlayan, aynı zamanda bizim için çok değerli olacak mükemmellik düzeyinde bilgi kapasitesine sahip bir ülkeye dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün birçok anlaşma imzaladıklarını ama en önemlisi ve memnuniyet verici olanın İstanbul Teknik Üniversitesi ile olduğunu vurgulayan Rama, şöyle devam etti:

"(Bu anlaşma) kesinlikle Tiran'a uluslararası düzeyde yeni bir yüksek öğrenim alanı getirecek. Çünkü İstanbul Teknik Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor ancak bunun bir başka nedeni daha var, Türkiye Cumhuriyeti ilk kez böyle bir şeyi uyguluyor. Bu sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kardeşlik ilişkisine olan bağlılığını açıklanmaktadır. O nedenle bugün imzalanan bu anlaşmalar için özellikle size teşekkür etmek istiyorum ve anlaşmanın uygulanmasıyla ilgilenecek kişilerin en azından Cumhurbaşkanı'nın (Erdoğan) enerjisinin ve sabrının yarısına sahip olmasını diliyorum ve inanıyorum."

Başkan Erdoğan ve Rama ortak basın toplantısında konuştu (AFP)Başkan Erdoğan ve Rama ortak basın toplantısında konuştu (AFP)

SAVUNMA İŞBİRLİĞİ
İki ülke arasında savunma alanında işbirliğini değerlendiren Rama, "Arnavutluk Cumhuriyeti'nin askeri sanayisinin güçlendirilmesinde yeni bir aşamanın teyit edilmesinden ve Türkiye'nin dünya çapında çok büyük bir noktaya ulaştığının herkesçe bilindiği bu ilişkinin askeri açıdan güçlendirilmesinde yeni bir aşamanın teyit edilmesinden kesinlikle çok memnunuz." dedi.

Rama, "Dünyanın, yumuşak bir söylemle çılgın bir dönemden geçtiği bu dönemde, Arnavut ordusuna hatırı sayılır miktarda kamikaze dron hediye etme yönünde, Cumhurbaşkanı'nın bugünkü hediyesini özellikle takdir ettiğimi söylemek istiyorum. Bu, Arnavutluk'un kimi vuracağı yönünde kimseyi endişelendirmemesi gereken bir hediye ancak inanıyorum ki bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu ilişkiyle ilgili Arnavutluk'un yenilmez olduğu yönünde çok açık bir mesaj içeren bir hediyesidir." ifadesini kullandı.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR KÜRESEL TRAJEDİ"
Başbakan Rama, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili "Gazze'de her gün yaşananlar küresel çapta bir trajedidir. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı ve Filistin halkının kendi devletinde özgür yaşama hakkının inkar edilemez olduğu konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı değerlere sahibiz." dedi.

Birleşmiş Milletlerde defalarca Orta Doğu'da ateşkes yönünde oy kullandıklarını belirten Rama İsrail ve Filistin'in barış içinde birlikte yaşamasını ve kimsenin var olma hakkının sorgulanmamasını savunduklarını kaydetti.

"ARNAVUT-TÜRK KARDEŞLİĞİNİN CAMİSİ"
Tiran'da bugün açılan Namazgah Camisi konusunda da övücü ifadeler kullanan Rama, "Eminim ki Türkiye'de çok güzel camileriniz var ama bugün göreceğiniz cami, modern zamanlarda inşa edilmiş en güzel camiler koleksiyonuna girecek ve hiç şüphesiz bu, öncelikle sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) başarınızdır." dedi.

Rama, "Çok iyi hatırlıyorum, ilk kez bir araya geldiğimizde, ben yeni seçilmiş Arnavutluk Başbakanı olarak görüşmemizin sonunda cami projesi geldi ve bana 'Bu, Arnavut-Türk kardeşliğinin projesidir' dediniz." hatırlatmasında bulundu.

Rama, Kosova konusunda da "Kosova Cumhuriyeti, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar her zaman ve her koşulda tartışmasız bir dost bulamamıştır." değerlendirmesini yaptı.

Başkan Erdoğan ve Rama anlaşmalara imza attı (İHA)Başkan Erdoğan ve Rama anlaşmalara imza attı (İHA)

4 İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Türkiye ile Arnavutluk arasında işbirliği, iletişim, eğitim ve tarım alanında 4 anlaşmaya imza atıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasıyla Tesis Edilen Stratejik Ortaklığın Derinleştirilmesi Konusunda Ortak Bildiri'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Arasında Devlet Destekli Tarım Sigortaları Alanında İşbirliği Konusunda Niyet Beyanı'nı da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj imzaladı.

Türkiye ile Arnavutluk Arasında Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Arnavutluk Cumhuriyeti Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi imza altına aldı.

Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Arnavutluk'ta Akademik Şube ve Programlar Açmasına İlişkin Protokol ise Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu tarafından imzalandı.

GÖRKEMLİ KARŞILAMA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile bir araya geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından başkent Tiran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından başkent Tiran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. (AA)

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ndeki karşılama töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Begay birbirlerine heyetlerini takdim etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından başkent Tiran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından başkent Tiran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. (AA)

Törenin ardından Erdoğan ve Begay baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay (sol 5) ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay (sol 5) ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. (AA)

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği Arnavutluk ziyareti öncesi başkent Tiran'ın sokakları Türkiye ve Arnavutluk bayraklarıyla süslendi. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği Arnavutluk ziyareti öncesi başkent Tiran'ın sokakları Türkiye ve Arnavutluk bayraklarıyla süslendi. (AA)

Görüşmede konuşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay, "Kardeşlik işbirliğimizi güçlendirmeye son derece kararlıyım. Bu işbirliği bizim önceliğimizdir. Bu işbirliği depremlerin yaşandığı sırada halklarımızın dayanışmasıyla kanıtlanmış bir işbirliğidir. Bu işbirliği bu ziyaretle birlikte ve ilgili anlaşmanın da imzalanmasıyla daha fazla büyüyecek ve artacaktır. Arnavutluk iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanında ilişkileri ilerletmeye devam etme konusunda güçlü bir iradeye sahiptir. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin İkinci Toplantısının düzenlenmesi, güvenlik, savunma, yenilenebilir enerji, ekonomi ve ticaret, altyapı, turizm, çevre ve diğer önemli konularda ikili işbirliğinin daha derin ve daha somut bir şekilde değerlendirilmesi için iyi bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

BEGAY'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Görüşmede Arnavutluk ve Türkiye arasındaki işbirliğin önemi ve her iki ülkenin üye olduğu uluslararası örgütlerde karşılıklı olarak katkıda bulunmaları vurgulandı. Arnavutluk Cumhurbaşkanı mevkidaşı Erdoğan'a, Arnavutluk'un NATO'ya entegre olmasından önce ve sonrasında Türkiye'nin sağladığı yardımlardan ve güvenlik üyelerinin ortak misyon ve operasyonlarda sağladığı muhteşem ilişkilerden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Arnavutluk'un, bölge ve Orta Doğu üzerinde doğrudan etkisi olan güvenlik konuları konusunda görüş alışverişinde bulunma noktasında kararlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Begay, Gazze'de yaşananlardan bahsederek, "Arnavutluk devamlı olarak ve herhangi bir çekince duymadan barış içinde yaşayan ve iyi komşuluk ilişkileri sürdüren iki bağımsız devlet çözümünü desteklemiştir" ifadelerini kullandı.

Begaj, Arnavutlara ve özellikle de Kosova'ya yönelik yapılan yardımlardan dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkür etti. Görüşmede, ekonomik işbirliği projelerinin ilerletilmesi yoluyla ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi de ele alındı.

Begaj, Başkan Erdoğan'la yaptığı görüşme sırasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Arnavutluk'un en büyük ticari ortaklar arasında yer almaktadır. Türk yatırımlar Türkiye'yi Arnavutluk'un en büyük dördüncü ortağı haline getiriyor. Türk şirketlerin altyapı, turizm, enerji, teknoloji, ziraat, üretim ve işletme sanayi gibi farklı sektörlerde Arnavutluk'ta yatırım yapmalarını olumlu karşılıyoruz"

NAMAZGAH CAMİİ AÇILIYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın katılımıyla finansmanı Türkiye tarafından sağlanan, Balkanların en büyük camisi konumundaki Tiran Namazgah Camisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

Başkan Erdoğan, 10 Ekim’de Arnavutluk’taki Namazgah Cami’nin açılışına katılacak. (İHA)Başkan Erdoğan, 10 Ekim’de Arnavutluk’taki Namazgah Cami’nin açılışına katılacak. (İHA)

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ENES BAŞTÜR İMAM OLARAK ATANDI

Namazgah Cami'sine, 2024 Ezanı güzel okuma Türkiye birincisi Enes Baştür imam olarak atandı.

Başkan Erdoğan, 10 Ekim’de Arnavutluk’taki Namazgah Cami’nin açılışına katılacak. (İHA)Başkan Erdoğan, 10 Ekim’de Arnavutluk’taki Namazgah Cami’nin açılışına katılacak. (İHA)

BALKANLAR'IN KALBİNE TÜRK İMZASI... EN BÜYÜK CAMİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Türkiye'nin desteğiyle 2015 yılında yapımı başlanan Namazgah Cami, Balkanlar'ın en büyük camisi olarak inşa edildi.

Camide, dört adet 50 metre yüksekliğindeki minaresi ve 35 metre yüksekliğindeki kubbesi, Osmanlı mimarisini çağrıştıran detaylar bulunuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic. (AA/ ARŞİV)Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic. (AA/ ARŞİV)

SIRBİSTANLI MEVKİDAŞI İLE İŞ FORUMUNA KATILACAK

Arnavutluk'taki temaslarının ardından Belgrad'a geçecek Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenecek iş forumuna katılacak. Ziyaretler dolayısıyla ikili ilişkilerin ahdi zemininin geliştirilmesi amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması da planlanıyor.

ORTA DOĞU MASADA

Görüşmelerde ayrıca, Balkanlar'daki gelişmelerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları ile Lübnan'a yönelik İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'ndan Arnavutluk'a gitti. Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan, uğurlamaya gelenlere el salladı. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'ndan Arnavutluk'a gitti. Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan, uğurlamaya gelenlere el salladı. (AA)


BAŞKAN ERDOĞAN'A KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Arnavutluk'a gitti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN