AK Parti Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti: Yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez

Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Dağ, paylaşımında, "Konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Ekim 2024 , 23:57 Güncelleme Tarihi :15 Ekim 2024 , 02:43
AK Parti Latif Aydemir’i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti: Yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, "Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek asli sorumluluğumuzdur" dedi.

AK Parti Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti (Takvim.com.tr)AK Parti Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti (Takvim.com.tr)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Aydemir'e tepki (Ekran Görüntüsü)AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Aydemir'e tepki (Ekran Görüntüsü)

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI SAYGILI'DAN AYDEMİR'E TEPKİ:

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, kadın cinayetleriyle ilgili konuşmasına ilişkin, "Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır." dedi.

Saygılı yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Bayraklı Meclis Üyesi Aydemir'in, "kadın cinayetleri" konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğini belirtti.

Aydemir'in açıklamasının AK Parti'nin kurumsal kimliğiyle bağdaşmadığını ve sadece sahibini bağladığını ifade eden Saygılı, şunları kaydetti:

"Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında, Bayraklı Meclis Üyesinin kadın cinayetleri konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Ülkemizin içinden geçtiği böylesine hassas bir süreçte, AK Parti'mizin kurumsal kimliğiyle ve merkeze insanı yaşatmayı alan siyaset felsefesiyle bağdaşmayan bu açıklama sadece sahibini bağlamaktadır. Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır."

AK Parti Latif Aydemir’i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti: Yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez

AK Parti Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti (Takvim.com.tr)AK Parti Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti (Takvim.com.tr)

NE OLMUŞTU?

Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Latif Aydemir, Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken sözler sarf etmişti. Aydemir, "Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN